23.4 C
Bratislava
nedeľa, 28. apríla 2024

Rekonštrukcia Račianskej ulice sa už začala. Pripravte sa na obmedzenia, buďte ohľaduplní a trpezliví

Najčítanejšie

Račiansky poslanec Michal Feik informuje: „Pripravte sa na obmedzenia, buďte ohľaduplní a trpezliví. Hlavné mesto Bratislava začalo v piatok 22. marca veľkú rekonštrukciu Račianskej ulice. Táto cesta je na viacerých úsekoch už v skutočne zlom stave a vyžaduje si opravu.

Vďaka výhodnému financovaniu od štátnej spoločnosti na modernizáciu štátnych ciest tu po novom bude kvalitnejší nízkohlučný asfalt. Dobuduje sa tiež prídlažba za účelom zlepšenia odvodnenia komunikácie.

Všetko bude samozrejme robené podľa našich štandardov. Aktuálne práce prebiehajú medzi Železničnou stanicou Vinohrady a Legerského, v oboch smeroch.

Práce sa budú robiť po menších častiach, v približne 30 etapách. Doprava na danom mieste je obmedzená v jednom pruhu a druhý ostáva prejazdný. Takto budú práce postupne pokračovať do konca leta.

Zároveň najnáročnejšie úseky, ako križovatku s Pionierskou a Jarošovou, a úsek medzi Pionierskou a Legerskeho sa budú realizovať až počas letných prázdnin.

ČO SA DÁ ROBIŤ, ABY STE SA VYHLI STRESU V ZÁPCHE?

  • Buďte ohľaduplní a trpezliví
  • Využite električkovú dopravu. Dopravný podnik koncom februára posilnil električkovú dopravu práve na tomto úseku o 23%. Na linke 7 nasadil dlhšie 32 metrové električky, ktoré tu nahradili pôvodne kratšie 21 metrové. V rannej špičke tak prepravia o 1300 ľudí viac za hodinu
  • Ak musíte cestovať autom, cestujte skôr alebo neskôr
  • Ak nemusíte cestovať, ostaňte doma
  • Nezabudnite na uličku záchrany, ktorá musí ostať v strede cesty. Ak stojíte v zápche, auto musí zostať pri pravom, resp. ľavom kraji cesty, aby stredom mohli prejsť záchranné zložky ako sanitka, hasiči alebo policajti,“ uviedol Michal Feik.(fb)
Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne