16.4 C
Bratislava
streda, 1. mája 2024

Vo vnútrobloku na Narcisovej v Ružinove realizovali niekoľko prieskumných hydrogeologických vrtov

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Ružinov Martin Chren uviedol: „Vo vnútrobloku na Narcisovej sme vo štvrtok 18. apríla realizovali niekoľko prieskumných hydrogeologických vrtov. Nemusíte sa však báť, nejde o prípravu žiadnej výstavby. Teda vlastne áno, ale takej dobrej.

V rámci prípravy pre projekt, ktorý by mal byť podporený z európskych fondov, chystáme revitalizáciu a skrášlenie celého tohto vnútrobloku, zameranú na vodozádržné opatrenia, aby nám vzácna vlaha neunikala preč kanálmi. Vymeniť by sa malo mnoho asfaltu za vodopriepustné povrchy, zrevitalizovať veľká asfaltová plocha premenou na priestor pre obyvateľov a ozdraviť a dosadiť množstvo zelene.

Vrty sme museli urobiť, aby sme overili, či je podložie naozaj priepustné, aby sa nám nestalo, že po nejakom silnom daždi náhodou zadržíme vody priveľa a vnútroblok vytopí. Výsledky budeme poznať čoskoro a verím, že veľmi skoro budeme návrh architektonického riešenia projektu predstaviť na verejnom stretnutí aj obyvateľom.

Tento vnútroblok je pre nás prvým pilotným projektom, ktorý by sa potom mal stať vzorom aj pre ďalšie. Preto si na jeho príprave dávame naozaj záležať. Klimatická zmena je naozaj tu, cítime to všetci na vlastnej koži.

Nezostáva nám, než prispôsobiť sa – aby náš Ružinov bol stále zelený, aby sme sa mali kam pred slnkom schovať v tieni a aby u nás aj naše deti dokázali dýchať zdravý vzduch. Aby sme nežili v rozpálenej betónovej džungli, ale v príjemnom meste,“ uviedol Martin Chren.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne