11.7 C
Bratislava
sobota, 4. mája 2024

Daniela Olenočinová: Neustále sa snažíme robiť dobré meno našej mestskej časti Bratislava-Rača

Najčítanejšie

V sobotu 20. apríla sa dobrovoľní hasiči z Rače zúčastnili Lesníckych dní v Mestských lesoch v Bratislave, kde zamestnanci Mestských lesov pripravili pre deti rôzne zaujímavé súťaže, vystúpenie sokoliarov z Banskej Štiavnice a tiež vystúpenie Račianskych dobrovoľných hasičov, ktorí zároveň asistovali aj pri slávnostnom zapálení vatry.

„Na podujatie ,,Lesnícke dní“ sme boli pozvaní vedením Mestských lesov Bratislava, s ktorými spolupracujeme už niekoľko rokov. My sme pre návštevníkov podujatia pripravili statickú ukážku, kde sme ukázali spolu s výkladom ľuďom výstroj, výzbroj, čo ako dobrovoľní hasiči používame pri našej činnosti a zároveň sme sa starali o bezpečnosť ľudí po zapálení slávnostnej vatry. V tento deň sme sa mohli pochváliť aj novými špeciálnymi nosidlami, ktoré sme v piatok zakúpili od našich priateľov z DHZ Žarnovica. Na podujatie sme prišli s dobrou náladou a úsmevom, keďže nás počas dňa sprevádzalo aprílové počasie. Na podujatí sa zúčastnilo 15 členov DHZ Bratislava-Rača,“ uviedla pre Račiansky Večerník veliteľka a podpredsedníčka o.z. DHZ Bratislava-Rača Daniela Olenočinová a doplnila:

„Čo sa týka našej ďalšej činnosti, tak nie je to pre nás jednoduché vzhľadom na to, čo sa minulý rok udialo, ale pokračujeme. Okrem toho, že pravidelne zabezpečujeme protipožiarne hliadky na rôznych podujatiach, výstavách, tak sa pripravujeme na absolvovanie a obnovu kurzov so zameraním na ochranu pred požiarmi a ďalšími nežiadúcimi udalosťami, kde môžeme byť nápomocní, aby sme ochránili zdravie, život, životné prostredie a majetok“.

„K tomu patria školenia, cvičenia, všetky naše činnosti, ktoré pripravujeme, ale aj po ich uskutočnení, sú zverejnené na nástenke nášho FB profilu DHZ Bratislava-Rača. Dnes sa náš najstarší aktívny člen zúčastňuje na súťaži ,,Železný hasič “ v Žarnovici“.

„V mesiaci máj nás čaká vzdanie úcty nášmu patrónovi sv. Floriánovi, tešíme sa na deti v ZŠ a MŠ a seniorov, kde sa v rámci preventívno-výchovnej činnosti budeme rozprávať ako sa zachovať, chrániť pri vzniku požiaru, ukážky atď.., určite sa budeme zúčastňovať na rôznych hasičských súťažiach, čaká nás priateľská návšteva v Chorvátsku a v Sarajeve. A určite sa budeme spoločne vidieť aj v Mestských lesoch,“ uviedla Daniela Olenočinová.

Každé dieťa dostalo v sobotu sladkú pozornosť od DHZ Bratislava-Rača:

Člen o.z. DHZ Bratislava-Rača Milan Olenočin reprezentoval 21. apríla 2024 v Žarnovici na súťaži Železný hasič, kde prešiel záťažovú trasu za úctyhodných 7min. 28 sec. Tento rok bude mať 62 rokov, do roku 2023 predstavoval jedného z najaktívnejších členov DHZ/DHZO Bratislava-Rača.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne