18.7 C
Bratislava
nedeľa, 5. mája 2024

Nové zastávky pre turistické autobusy

Najčítanejšie

Magistrát hlavného mesta Bratislavy uviedol: „Na začiatku tohtoročnej turistickej sezóny sme pripravili niekoľko zmien týkajúcich sa turistickej dopravy v meste. Jednak sme prijali opatrenia, aby turistické autobusy neblokovali plynulosť mestskej hromadnej dopravy na nábreží. Zároveň sme však vytvorili nové zastávky pre turistické autobusy v priamom dotyku s historickým centrom mesta, aby sme zlepšili dostupnosť nášho mesta pre turistky a turistov.

Na Rázusovom nábreží na zastávke Most SNP mohli turistické autobusy doteraz stáť v priestore, kde majú zastávku aj vozidlá MHD. Často vznikali situácie, kedy turistických autobusov stálo na tejto zastávke naraz priveľa a vozidlá MHD mali problém zmestiť sa na zastávku.

To spôsobovalo meškania aj diskomfort pre cestujúcich vo verejnej doprave. Aby sme zlepšili plynulosť MHD, po novom bude tento priestor slúžiť výlučne na krátkodobý nástup/výstup cestujúcich (turistov) k výletným lodiam v prístave.

Navyše, dopravcovia, ktorí túto zastávku budú chcieť využiť, si budú musieť vopred vybaviť povolenie. Dopravcovia, ktorí zabezpečujú obsluhu výletných lodí prichádzajúcich do Bratislavy, môžu o povolenie na zastavenie na tejto zastávke požiadať prostredníctvom formulára > TU

Aby sme ale zlepšili dostupnosť mesta pre turistky a turistov, zároveň sme pre turistické autobusy vyznačili 5 nových zastávok na Suchom mýte pri Hodžovom námestí. Zastávky na Suchom mýte sú vyznačené v oboch smeroch a umožňujú turistickým autobusom zastaviť v dobrej dostupnosti napríklad od Hodžovho námestia, Michalskej brány a ďalších navštevovaných miest v historickom centre mesta.

Pre turistických dopravcov naďalej zostávajú k dispozícii aj doterajšie kapacity zastávok a parkovania, ako napríklad Malá scéna, Bratislavský hrad, Chatam Sófer, Slavín, či Fajnorovo nábrežie. Na základe dát budeme zároveň vyhodnocovať aj ďalšie možné vylepšenia pre turistickú dopravu,“ uviedol Magistrát.

Prehľad všetkých zastávok pre turistické autobusy je dostupný > TU

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne