17.7 C
Bratislava
utorok, 7. mája 2024

V Podunajských Biskupiciach parkovali na vyhradených miestach aj občania, ktorí si o ne požiadali, hoci už boli po smrti

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Roman Lamoš uviedol: „V Podunajských Biskupiciach parkovali na vyhradených miestach aj občania, ktorí si o ne požiadali, hoci už boli po smrti… To, čo je za normálnych okolností absurdné, bola, žiaľ, v našej mestskej časti ešte nie tak dávno realita.

Keď sme začiatkom roka zastavili vydávanie rozhodnutí o pridelení vyhradených parkovacích miest, tušili sme, že audit, do ktorého sme sa museli pustiť, nám vyplaví rôzne podobné „pikošky“ z minulých období. Nemýlili sme sa. A nebolo ich vôbec málo.

Po takmer štyroch mesiacoch sa nám neporiadok, ktorý sme v agende vyhradeného parkovania zdedili, verím, podarilo upratať, doťahujeme a dolaďujeme ešte posledné detaily. V týchto dňoch som podpísal prvých zhruba 500 rozhodnutí o pridelení parkovacích miest, ktoré sú už na ceste k vám.

Ospravedlňujeme sa, že to trvalo možno trochu dlhšie, ale kolegovia museli podrobne prekontrolovať kompletnú dokumentáciu a aj na mieste zhruba tisícku státí (vrátane ZŤP), ktoré boli v Biskupiciach v minulosti pridelené na vyhradené parkovanie.

Okrem spomínaných „mŕtvych duší“ pri tom narazili aj na ďalšie podozrivé nálezy. Tu je aspoň niekoľko za všetky:

  • Žiadateľovi bolo pridelené vyhradené parkovacie miesto, a ten ho vzápätí ďalej prenajímal za pravidelný poplatok inej osobe.
  • Na 5 parkovacích miest bolo vydaných 6 rozhodnutí.
  • Žiadateľovi bolo pridelené „papierovo“ parkovacie státie, fyzicky však nikto nevedel, kde sa to miesto nachádza.

Pridelené boli aj parkovacie miesta, za ktoré žiadatelia neplatili. Tomuto je, našťastie, už koniec. Pravidlá hry budú nastavené tak, aby sa nedali viac zneužívať. Ešte raz ďakujem za trpezlivosť. Do parkovania sme vniesli potrebné svetlo, urobili sme pasport takmer 4000 parkovacích státí v Biskupiciach a už onedlho vám túto agendu sprístupníme v prehľadnej aplikácií, v ktorej budú vyznačené všetky parkovacie plochy v našej mestskej časti aj s potrebnými údajmi,“ uviedol Roman Lamoš.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne