5.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

BRATISLAVA: Tomáš Halán „Staromestský maškarný bál obnovil tradíciu“

Najčítanejšie

Grófovia a grófky, krásne dámy z obdobia secesie, šarmantné páry, ktorým je blízka móda charlestonu.
Tí všetci a mnohí ďalší prišli v sobotu večer do hotela Carlton na vôbec prvý Staromestský maškarný bál.
Keďže hlavná téma sa niesla v duchu hesla Od Prešporku k Bratislave, takmer 160 hostí sa predviedlo v originálnych kostýmoch, ktoré často dokonale kopírovali históriu.

Maskarny bal 1

Prvý Staromestský maškarný bál otvorila starostka Starého Mesta Táňa Rosová – v ten večer zmenená na grófku Magdalénu Nyáry, ktorá spolu s manželom, grófom Karolom, žila v Mirbachovom paláci. „V súčasnosti je veľmi populárna predstava, že plesy sú len výmyslom boháčov, ktorí sa chcú ukázať a vyžívať sa v luxuse.
Bály však úplne prirodzene patria k histórií nášho mesta. V minulých storočiach boli vnímané ako vyvrcholenie sezóny, na ktoré sa Bratislavčania pripravovali už mesiace vopred,“
povedala starostka.
Svoju tradíciu mali v hlavnom meste počas storočí aj maškarné bály.

„O to, aby sa nezabúdalo na naše tradície a históriu, sa snažíme v projekte Poznaj Staré Mesto,
ktoré v súčasnosti zahŕňa rôzne aktivity pre všetky generácie. Staromestský maškarný bál vnímam ako súčasť tohto veľkého projektu, pripomenutie si tradícií a časov, na ktoré môžeme byť hrdí,“
dodala starostka. Navyše, časť financií, ktorými sponzori a partneri prispeli na Staromestský maškarný bál, poputuje do Zariadenia opatrovateľskej služby na Vajanského nábreží. Klienti zariadenia už čoskoro budú môcť využívať zrekonštruovanú kúpeľňu.

Maskarny bal 2

Medzi hosťami bálu nechýbala Magda Vašáryová, zástupca vedúceho misie americkej ambasády v SR Norman Thatcher Scharpf s manželkou, či starosta Vajnor Ján Mrva s manželkou. Celým večerom sprevádzala šarmantná herečka a moderátorka Kristína Farkašová. Na parkete sa predviedli tanečníci Slovenského národného divadla. Jedinečnú atmosféru starej Bratislavy dokonale dotvárali C. a k. dychový komorný orchester, Kuštárovci, bližšie k súčasnosti hostí prenieslo vystúpenie skupiny Starmania s Barborou Balúchovou, či Marián Greksa s Greksaband. Po polnoci vystúpil v sprievode Bratislava Hot Serenaders Milan Lasica, ktorý 3. februára oslávil 73. narodeniny. Priamo na pódiu mu medzi prvými zagratulovala starostka Táňa Rosová.

Maskarny bal 3

 

Tomáš HALÁN
hovorca
mobil: 0902/051 743
referát komunikácie s verejnosťou
logo Stare Mesto
Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3
814 21 Bratislava

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne