2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

BRATISLAVA: Tomáš Halán – Projekt „Poznaj Staré Mesto“ štartuje už v stredu 6.2. prednáškou!“

Najčítanejšie

Poznaj Staré Mesto

Úspešný projekt, v rámci ktorého môžu záujemcovia spoznávať históriu, tradície a zaujímavosti z minulosti nášho mesta, pokračuje aj tento rok vďaka podpore Nadácii VÚB. Už v stredu – 6.februára – začne projekt prvou z cyklu bezplatných prednášok pre verejnosť. Vladimír Tomčík porozpráva na veľmi pútavú témuAko vyzerali fašiangy, pôst a zvyky Prešporku a neskôr v Starej Bratislave? „Hovorilo sa – na fašiangy výskaj, v pôste brucho stískaj,“ povedal Vladimír Tomčík. Prednáška sa začne 6. februára o 17.00 hod. v Staromestskej sieni na Vajanského nábreží.

O dva týždne – 20. februára – sa presunieme do Dómu, katedrály sv. Martina. Pomocný biskup, Mons. Jozef Haľko odhalí tajomstvá a zaujímavosti jednej z najkrajších a najvýznamnejších pamiatok priamo v srdci Bratislavy, ktorá nedávno prešla rozsiahlou rekonštrukciou. Záujemcovia môžu prísť 20. februára o 17:00 pred Dóm s. Martina. 

Pokračovať budeme 6. marca a Štefan Holčík bude v Staromestskej sieni porozprávať o palácoch v Starom Meste. Séria prednášok na túto tému sa stretla už v minulom ročníku s veľkým úspechom. Na jar budú pre verejnosť pripravené prehliadky so sprievodkyňou Helenou Navrátilovou po miestach Bratislavy, ktoré často bez povšimnutia míňame, pritom si zaslúžia oveľa väčšiu pozornosť.

 „Vďaka projektu Poznaj Staré Mesto chceme dosiahnuť, aby ľudia nezabúdali na naše tradície a históriu, na ktorú môžeme byť hrdí. V súčasnosti zahŕňa aktivity pre všetky generácie,“ hovorí starostka Starého Mesta Táňa Rosová. Projekt bude pokračovať aj časťou pre školákov zo staromestských základných škôl nielen prehliadkami, ale aj pátraním v teréne po historických stopách. Na základe skúseností z Holandska pripravil Ľubomír Okrúhlica jedinečný koncept. Chýbať nebude ani mimoriadne úspešný televízny kvíz, či náučné letné tábory.

Pozvánka Poznaj Staré Mesto

Tomáš HALÁN
hovorca
mobil: 0902/051 743
referát komunikácie s verejnosťou
logo Stare Mesto
Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3
814 21 Bratislava

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne