3.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Bratislava: Daruj jednu knihu ročne – Staromestskej knižnici!

Najčítanejšie

knizky vybrate z nasej police_banner_na_titulku
Autor foto-koláže: Marián LUHA

Staromestská knižnica vyhlasuje v marci – Mesiaci kníh – celoročnú kampaň na podporu čítania pod záštitou starostky mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táne Rosovej. Autorkou pôvodného projektu je Marta Moravčíková – www.martam.sk a úspešne bol realizovaný v šiestich knižniciach na Slovensku. Kampaň začína v piatok 1. marca a potrvá do konca roka 2013.

Cieľom kampane je osloviť obyvateľov Bratislavy, organizácie a spoločnosti so sídlom najmä v bratislavskom Starom Meste, priateľov a priaznivcov Staromestskej knižnice a všetkých milovníkov čítania  starších ako 18 rokov.  „Určite sa každému z nás už stalo, že sme si kúpili či dostali knihu, ktorá sa nám nepáči, prípadne ju už máme. Nenašli sme však pre ňu miesto v domácej knižnici a nevieme, čo s ňou. Budeme radi, ak takúto knihu podarujete Staromestskej knižnici. Urobiť tak môžete aj účelovo, ak kúpite jednu knihu vydanú v roku 2013 a tú podarujete našej knižnici,“ povedala starostka Rosová.

„Pomôckou pre všetkých, ktorí sa chcú do kampane zapojiť, je zoznam kníh, ktoré odporúčame kúpiť a podarovať knižnici. Zoznam je k dispozícii na všetkých pracoviskách knižnice a na webovej stránke knižnice,“ povedala riaditeľka Staromestskej knižnice Judita Kopáčiková. Darca môže kúpiť a podarovať i knihu, ktorá nie je v zozname odporúčaných kníh, prípadne sa o kúpe môže poradiť s pracovníkmi knižnice.
Tie knihy, ktoré sa nebudú zhodovať s profiláciou zbierkového fondu knižnice, ponúkne knižnica záujemcom v Staromestskom knižnom kolotoči v letnej čitárni v Medickej záhrade a v librese u Zichyho (nádvorie Zichyho paláca). Takéto knihy sa prípadne dostanú aj do Bratislavskej burzy kníh, ktorú organizuje Staromestská knižnica v spolupráci s Mestskou knižnicou, Knižnicou Ružinov, Knižnicou Bratislava-Nové Mesto a Miestnou knižnicou Petržalka. Výťažok z burzy kníh ide na nákup zvukových kníh oddelenia pre nevidiacich Mestskej knižnice v Bratislave.
Každú darovanú knihu pracovníci označia exlibrisom kampane, ktorý vytvorili žiaci Základnej umeleckej školy  na Podjavorinskej ul. v Bratislave. Ak darca bude súhlasiť so zverejnením svojho mena, bude v exlibrise uvedené. Záujemcovia môžu v prípade akýchkoľvek otázok kontaktovať knižnicu na tel. čísle: 02/55422268 alebo prostredníctvom webovej stránky – www.starlib.sk

Jedna kniha

 

Tomáš HALÁN
hovorca
mobil: 0902/051 743
referát komunikácie s verejnosťou
logo Stare Mesto
Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto
Vajanského nábrežie 3
814 21 Bratislava

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne