11.8 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

RTVS: Rádio_FM rozdalo ceny Radio_Head Awards!!!

Najčítanejšie

mini banner-rtvs-radio head-awards 2012

V nedeľu 3. marca 2013 sa v bratislavskom Majestic Music Clube už po piatykrát udeľovali prestížne ceny Radio_Head Awards. Na podujatí sa predstavil aj nový šéfdramaturg Rádia_FM Maroš Hečko známy ako scenárista, skladateľ, hudobník, producent, filmár a tiež dlhoročný spolupracovník Rádia_FM.

Hudobné ceny Rádia_FM si rozdelili Vec, Billy Barman či Puding pani Elvisovej. Vec, ktorý nomináciám kraľoval, nakoniec získal dve sošky, a to v kategóriách Hip Hop / Rap / RnB a hlavnej kategórii Album roka.

Singlom roka sa stala Strmá voda kapely Billy Barman, cenu Najlepšia koncertná kapela / Interpret roka si opäť odniesli Puding pani Elvisovej. Nováčikom roka sa stala superskupina Zlokot, v ktorej sa stretli rapper Lyrik, Stanka Apfelová z Got Blue Balls, Erik „Losos“ Horák a Michal Lašán z kapely Noisecut.

V žánrových kategóriách okrem Veca bodovali aj Pressburger Klezmer Band, ktorí si odniesli cenu za nahrávku Tants Mit Mir v žánri World Music / Folk, najlepší Elektronický album nahral Ink Midget, ktorý cenu získal vďaka prvotine Re-Leave. V kategórii Hard and Heavy bodovali košickí Obliterate vďaka albumu Superboring.

Cenu za prínos do hudby udelili in memoriam speváčke a výtvarníčke Bety K. Majerníkovej.

Udeľovanie cien, ktoré naživo odvysielalo Rádio_FM a v živom streame sprostredkovalo aj cez svoj oficiálny web, vystúpeniami spestrili Para, Swan Bride, Karpatské chrbáty, Zlokot či Vec. Kapela Korben Dallas okrem spolupráce s Vecom vystúpila aj s duom Longital, s ktorým prerobila skladbu Noisecut – Míňajú ma dni. V špeciálnej spolupráci sa predstavili aj skupiny Walter Schnitzelsson a Purist. O prekvapivé vystúpenie sa postarala aj niekdajšia kapela The Uniques, ktorá sa na Radio_Head Awards predstavila pod novým názvom Nvmeri.

rtvs-radio-head-awards_banner_na_titulku

Prehľad víťazov podľa kategórií

Album roka 2012

Vec – Stereo farbo slepo

Sigel roka 2012

Billy Barman – Strmá voda

Nováčik roka 2012

Zlokot

Koncertná kapela / interpret roka 2012

Puding pani Elvisovej

Elektronika

Ink Midget – Re-Leave

Hard & Heavy

Obliterate – Superboring

Hip hop / Rap / R’n’B

Vec – Stereo farbo slepo

World Music

Pressburger Klezmer Band – Tants Mit Mir

Album roka 2012 / Cena kritikov

Tomáš Sloboda & Sounds Like This – Chobotnica

Ocenenie za prínos do hudby

Bety K. Majerníková

Informácie pre portál masmediálne.info poskytol hovorca RTVS Richard Šümeghy, www.rtvs.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne