2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Slovart: „Tri knihy“ – Výber z najzaujímavejších kníh na tento týždeň

Najčítanejšie

tlacitko facebook-srdce
Vždy nové a zaujímavé informácie o knihách, môžete nájsť v skupine fanúšikov na facebooku: 

„Slovart – vydavateľstvo najlepších kníh“

slovart-koloman sokolKoloman Sokol

Sto nových doteraz nezverejnených diel!

Koloman Sokol ako jeden z prvých výrazne prekročil pomyselné umelecké hranice stredoeurópskeho teritória,  za svoju tvorbu získaval nielen domáce, ale aj zahraničné ocenenia a zúčastňoval sa významných výstav v USA, Anglicku a mnohých ďalších krajinách.  Dielo, a samozrejme aj pedagogickú činnosť Kolomana Sokola  hlboko rešpektovali a vážili si tiež v Mexiku. Jeho umelecká tvorba ovplyvnila viaceré generácie slovenských umelcov.

Napriek tomu, že o živote a tvorbe umelca vyšli viaceré publikácie, autorom Ivanovi Jančárovi a Lei Karpiscak sa podarilo objaviť umelcove doteraz nepublikované fascinujúce  obrazy. Mnohé z nich sa výrazne odlišujú od toho, čo bolo pre Sokola charakteristické. Sto nových doteraz nezverejnených diel zároveň symbolizuje počet rokov, ktorých sa Koloman Sokol dožil. Potešenie z objavených pokladov si nemožno nechať len pre seba. Treba sa oň podeliť.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovart: Koloman Sokol

 

slovart-roky fica shooty
Roky Fica I.

Publikácia Roky Fica I. predstavuje Martina Šútovca a jeho dávnejšie i najnovšie kreslené komentáre každodenných udalostí, hodnotenia politického či kultúrne života na Slovensku. A tak ako sa Shootyho karikatúry stali už neoddeliteľnou súčasťou našich rozhovorov s priateľmi, tak sa aj publikácia s jeho ilustráciami a karikatúrami môže stať nevyhnutnou súčasťou vašej knižnice.

 

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovart: ROKY FICA I.

 

slovart-jana farmanova
Jana Farmanová

Jana Farmanová patrí k výrazným predstaviteľkám súčasnej slovenskej maľby. Narodila sa v roku 1970 v Nitre, v rokoch 1989 – 1996 študovala na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave.

V tvorbe sa venuje figurálnej a portrétnej maľbe. V centre jej záujmu stoja nehmotné a individuálne skúsenosti z každodenného života, medziľudských vzťahov a náhodných stretnutí. Publikácia Jana Farmanová predstavuje výber z jej tvorby od roku 2000 po súčasnosť. Bohatú obrazovú časť dopĺňajú texty kunsthistorika Petra Vaňousa, spisovateľky Evy Borušovičovej, poetky Mily Haugovej a profilový rozhovor teoretičky umenia Ivany Moncoľovej s Janou Farmanovou. Kniha je v slovenskom a v anglickom jazyku.

Knihu si môžete zakúpiť v e-shope Slovart:
Jana Farmanová

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne