2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Bratislava: Kultúrne Centrum Dunaj _program 10. týždeň 2013 (5.3.-10.3.)

Najčítanejšie

kreativne rano exitab
5.3. (ut) 8.30→10.00 Kreatívne ráno vol. 30 s Exitabom diskusia (vstup voľný / bar)

Poznáte Pjoniho, Stroona alebo The ills? Spoznajte aj ľudí z hudobného labelu Exitab, ktorý ich zastrešujú.

5.3. (ut) 19.30 Bioscop: Trainspotting (Veľká Británia, 1996) kino (3 € na mieste / sála)

Nezabudnuteľné filmové scény, vynikajúce herecké výkony (Ewan McGregor), kvalitný scenár a nenahraditeľná hudba. Trainspotting okamžite preslávil režiséra Dannyho Boyla. Film bol nominovaný na Oscara a Britský filmový inštitút ho zaradil medzi 10 najlepších britských filmov všetkých čias.

Veľká Británia, 1996, 94 min.
Réžia: Danny Boyle
Hrajú: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Johny Lee Miller, Kevin McKidd a ďalší

Info o filme

http://www.facebook.com/events/373141446127304

zmensene-kc dunaj-vagac-plagat_a1-1
6.3. (st) 12.00 Tu a teraz! Lukáš Betinský + Milan Vagač maľba naživo (
vstup voľný / bar)

V novom koncepte Tu a teraz! budú v „priamom prenose“ barový priestor skrášľovať autori výstavy Obraz, ktorá bude prebiehať v nových priestoroch galérie Dunaj˜.

6.3. (st) 17.30→19.00 Jazyková kaviareň stretnutie (vstup voľný / bar)

Stretnutie záujemcov o rozhovor v cudzích jazykoch sa koná každú prvú stredu v mesiaci. Radi hovoríte nejakým cudzím jazykom? V príjemnom prostredí sa môžete porozprávať po bulharsky alebo v inom jazyku s predstaviteľom z niektorého zo zahraničných kultúrnych inštitútov v Bratislave a tak si precvičovať jazykové schopnosti.

6.3. (st) 19.00 Obraz: dvojrozmerné úmyselne vytvorené znázornenie vernisáž výstavy (vstup voľný / galéria Dunaj˜)

Srdečne pozývame na vernisáž výstavy Lukáša Betinského a Milana Vagača s názvom Obraz: dvojrozmerné úmyselne vytvorené znázornenie. Vernisáž bude spojená so slávnostným otvorenim Galérie Dunaj˜. Výstava potrvá do 29. 3. 2013.

6.3. (st) 20.00 Večer alternatívneho divadla: Tri tvorivé tvory divadlo (6 € na mieste / sála)

Každé predstavenie je originál! Divadelno-improvizačná skupina troch hercov (Juraj „Šoko“ Tabaček, Lukáš „Pucho“ Puchovský a Stano Staško) vytvára priamo na mieste v interakcii s divákmi vždy novú divadelnú hru – jej dej, postavy a prostredie. Nečakané dejové zvraty, o ktorých rozhoduje publikum, ponúkajú priestor pre nečakanú situačnú komiku.

3T – Tri tvorivé tvory vznikli v decembri 2004 v Žiline, avšak improvizácií sa herci venujú už od roku 1997. Pravidelne vystupujú vo viacerých i českých mestách, napr. v Bratislave, Trnave, Nitre, Trenčíne, Liptovskom Mikuláši, Zvolene…

http://www.facebook.com/events/486069351450207

7.3. (št) 18.00 Literárny klub: Erik Šimšík – Monorezeň & Stereozemiaky literatúra (vstup voľný / bar)

Zbierka básní Monorezeň & Stereozemiaky od autora Erika Šimšíka sa sústreďuje najmä na vizuálnu poéziu, ale nájdeme v nej aj texty približujúce sa k prozaickej výpovedi, ako sa môžeme dočítať v doslove od Petra Macsovského: „nie práve to je zmyslom debutu, aby predviedol mnohostrannú zručnosť (mnohozručnosť) autora, ktorý práve (aj knižne už) začína búchať na dvere Literatúry?“

Posledný verš v debute Erika Šimšíka znie: „…ľudia píšu o svojich zvieratkách, myslia si, že to dojme“. Je v tom neexplicitne, ale čitateľne vyjadrený pocit z literatúry, pocit mladého človeka, ktorý je (akokoľvek subjektívny, možno aj nespravodlivý alebo skreslený) plne legitímny.

Slovenská poézia nikdy neoplývala chuťou po experimente. A ak sa z času na čas vzopäla k experimentovaniu, takmer vždy to bol experiment s akustikou verša, ktorý sa začínal i končil pri zvukomalebných ornamentoch a slovných hračkách. Preto je sympatické, že prichádza autor, ktorý si overuje nosnosť vizuálnych možností poézie.

Časti zbierky boli publikované v magazínoch RAK, Vlna a Kloaka alebo v českom magazíne Psí víno(magazín pro současnou poezii). Ako celok vychádza vo vydavateľstve Vlna/DAS.

Okrem spomenutého Erik Šimšík je laureátom 2. miesta v súťaži Poviedka 2010 a dramaturgom/moderátorom projektu Kreatívne ráno.

Na krste vystúpi Erik Šimšík s Občan Baalom a Peťom Szalayom. Predstavia svoj postapokalyptický, elektropoetický projekt, ktorý nie je nič viac, nič menej ako kompletná čudesnosť.

http://www.facebook.com/events/332306663554169/

7.3. (št) 20.30 Kreatívne ráno Night: Liquidrome (US) + Johana (CZ) + more party (2 €/6 € na mieste / sála+bar)

Ako vyzerajú tváre z Kreatívneho rána večer?

„Kreatívne ráno Night“ vzniklo ako reakcia na fakt, že ráno sa všetci ponáhľame pracovať či študovať a nezostáva čas, aby sme sa zoznámili alebo zabavili. Preto prichádzame s formátom, na ktorom by sme radi videli známe i neznáme tváre spoznávať a zabávať sa!

Príďte s nami osláviť 30. Kreatívne ráno netradičnou párty, kde môžete najprv diskutovať s interpretmi, tí vám predstavia svoje projekty, aktivity, povedia o svojej hudbe a hneď potom zahrajú.

Tešiť sa môžete na tancovačku do rána, za pultom sa predvedú:

Liquidrome (US/live act)

Herzog Herzog (SK/Exitab/live act)

Johana (CZ/Kazety/DJ set)

The Rabbeats (SK/Rezonation/DJ set)

VJ Oliq (SK/visual act)
Mladá maliarka, VJka a grafička – Oľga Paštéková. Vystavovať ste ju mohli vidieť nielen na Slovensku, ale i v zahraničí. Ako VJka sa skrývala za počítačom aj na festivaloch ako Grape, v Nu Spirite či na Hochspannungu.

http://www.facebook.com/events/403470379744215

8.3. (pi) 21.00 Que + Bad Mojo party (4 € na mieste / sála+bar)

Que sa po roku elektronickej inaktivity vracia za pulty s basovejším zvukom, ale za to s väčšou pestrosťou žánrov a tempa. Od producenta a remixéra Bad Moja budete počuť od house and bass music cez britské funky až po dubstep.

Que je menej známy pseudonym, pod ktorým sa skrýva Pišta z kapely The Uniques. Popri vlastnej produkcii a DJingu stál pri zakladaní takmer legendárnych Hochspannung! a Chunk-Foo nocí.

Bad Mojo je jedným zo zakladateľov webového magazínu a značky Splash.sk. Jeho tvorba je veľmi rozmanitá. Počas svojho pôsobenia vydal remixy pre Klic, DJ Tuco alebo Tvyks a dve vlastné EPs.

http://www.facebook.com/events/504753906234900/

9.3. (so) 21.00 Balkan Beats: Worldly Savages (UK/SRB) koncert party (5 € na mieste / sála+bar)

Počas balkánskej noci zaznejú svieže rytmy mexickej cumbie, karibského reggea i tradičnej cigánskej hudby. Okrem Malalata Soundsystem sa predstaví zahraničné zoskupenie Worldly Savages. Táto gypsy punková kapela, kombinujúca ľudovú hudbu z východnej Európy a okolia s energickým punk-rockom, okamžite zasiahne publikum svojou nespútanou energiou a chuťou tancovať.

Worldly Savages je trans-kulturálny hudobný projekt, ktorý spája hudobníkov z rôznych kultúr a krajín. Počas jeho trojročnej existencia tu pôsobili umelci z Chile, Mexika, Portugalska, Škótska, Francúzska, Ruska, Nemecka, Anglicka, Srbska, USA i Kanady.
Aktuálni členovia:
• Erik Mut Gypsyviking (spev/gitara)
• Ivo Ramalho (bass)
• Yula Savich (husle)
• Ben Stephen (bicie)
• Britton Vincent (elektrická gitara/sprievodný spev)
• Henry Crawley (akordeón)

Malalata Soundsystem odohrala desiatky koncertov s kapelami a producentmi ako N.O.H.A. (E), Parov Stelar, Watcha Clan (FR), Parno Graszt (HU), Karamelo Santo (AR), v najvýznamnejších kluboch v Prahe, Bratislave alebo Warszawe, Krakowe, na Filmovom festivale v Karlovych Varoch, fest Anča v Žiline, bratislavskom Uprisingu či vo vysielaní Rádia_FM.

http://www.facebook.com/events/287377314725082

10.3. (ne) 18.00 iHRYsko v Dunaji spoločenské hry (1 € na mieste / bar)

Obľúbený večer spoločenských hier sa rozrastá priestorovo i ponukou hier na výber. Príďte sa zahrať a zabaviť!

Každú druhú nedeľu prináša iHRYsko do KC Dunaj mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. Od februára rozširujeme herné priestory o galériu a zvyšujeme počet inštruktorov, ktorí vám poradia s výberom hry a vysvetlia pravidlá. Po roku využívania už opotrebované hry v stálej ponuke vymieňame za nové a každé iHRYsko bude tiež k dispozícii minimálne jedna herná novinka.

Príďte si užiť zábavný večer s hrami ako Dixit, Carcassonne, Dobble, Slovenský a český film, Activity, Kaleidoskop, Adios Amigos, 7 Divov sveta, Timeline, Bylo nebylo, Duch!, Jungle Speed, Heckmeck – červíky na grile a mnohými inými.

 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne