6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Bratislava: Kultúrne Centrum Dunaj-Program 22.4.-28.4.2013

Najčítanejšie

KC Dunaj-22-28.4.2013_banner_na_titulku

kc dunaj-fjuzn
22.4. (po) 17.00 [fjúžn] listovani.cz: Dračí polévka
scénické čítanie (2 € na mieste / sála)

Long, hlavný hrdina knihy Aleny Ježkovej, má dva životy. Zatiaľ čo doma rozpráva vietnamsky a jedáva paličkami, v škole hovorí po česky a volajú ho Láďa.

http://www.facebook.com/pages/fj%C3%BA%C5%BEn/122460711164758

22.4. (po) 18.30 [fjúžn] A ty si čo dnes spravil pre cudzincov? diskusia (vstup voľný / sála)

Je Slovensko naozaj pohostinná krajina? Vítame u nás cudzincov chlebom, soľou a s otvorenou náručou? Zaujímame sa o nich vôbec? Príďte diskutovať o tom, čo pre nich môžeme spraviť.

22.4. (po) 20.30 [fjúžn] Zasľúbená zem, prosím, vystupovať (SR, 2013, r. Miro Jelok) kino (2 € na mieste / sála)

Premiéra filmu Mira Jeloka, o ktorom sa veľa písalo, ale málokto ho videl. Rozpráva o ťaživých osudoch migrantiek, ktoré prišli na Slovenskou za svetlejšou budúcnosťou.

kc dunaj-kreativne rano
23 ut 8.30→10.00 [fjúžn] Kreatívne ráno s Oljou Triaška Stefanovič diskusia vstup voľný bar

Kreatívne ráno na festivale [fjúžn] so srbskou fotografkou žijúcou v Bratislave – Oljou Triaška Stefanovič.

Súčasťou Kreatívneho rána bude aj workshop s Oljou pre 7 ne/fotografov. Prejdete sa zákulisiami KC Dunaj a budete . fotografovať skryté zákutia, prázdne kancelárie, hladať reminescencie a odltačky minulosti daného priestoru. Prihlásiť sa môžete na adrese info@kreativnerano.sk (prvých 7, čo nám napíše/ podmienkou je vlastný fotoaparát).

Narodila sa a vyrástla v Srbsku, v osemnástich sa presťahovala na Slovensko. Odmala inklinovala k umeniu, na bratislavskej VŠVU vyštudovala fotografiu. Fotenie je pre ňu drogou a vnútornou potrebou. Venuje sa mu už trinásť rokov. Olja Triaška Stefanovič.

Olja sa narodila v Novom Sade, v Srbsku vyrastala počas diktatúry Slobodana Miloševiča, vtedy, keď v krajine vládla aj ekonomická kríza. „Cítila som sa tam strašne izolovane. Bol to veľmi silný pocit, ako keby som nikam nepatrila a vôbec som nemala jasno, koľko to môže ešte trvať. Mala som strach, že sa to nikdy neskončí,“ hovorí. Jej pocit bol natoľko silný, že sa rozhodla opustiť rodnú krajinu a zamierila na Slovensko. Cesta autobusom z Nového Sadu do Bratislavy mala aj pridanú hodnotu, Olja tam spoznala svojho budúceho manžela, výtvarníka Jána Triašku. Manželstvo dvoch umelcov je podľa nej prirodzené a normálne, vedia sa lepšie pochopiť a nemusia si niektoré veci zbytočne zdĺhavo vysvetľovať. Rodina sa po čase rozrástla o nového člena, dcéru Lotu.

Viac o Oliji nájdete v celom článku alebo v rozhovore.

http://www.facebook.com/events/570057349695133/

23.4. (ut) 19.00→21.00 Novinárska cena 2012 ocenenie (vstup len na pozvánky / sála+bar)

Vyhlasovanie výsledkov 9. ročníka súťaže.

24.4. (st) 18.30 [fjúžn] A ty si čo dnes spravil pre Afriku? diskusia (vstup voľný / sála)

Zachránili ste už nejakého Afričana? Diskusia o etike a rozvojovej pomoci.

24.4. (st) 20.30 [fjúžn] na úteku koncert party (4 € na mieste / sála)

Rozlúčka s 8. ročníkom festivalu nových menšín bude opäť patriť utečencom. Žiadatelia o azyl z Rohoviec sa vám predstavia v príbehoch i fotografiách a tí odvážnejší si aj zahrajú s La3no Cubano.

25.4. (št) 18.00 [fjúžn] Literárny klub: Colnica/Celnice literatúra (vstup voľný / bar)

„Československá kultúra“  nie je anachronizmus ani po 20 rokoch od rozdelenia. V seriáli podujatí Czecho Mecho, ktoré pripravilo České centrum spoločne s OZ literarnyklub.sk, privedieme do kultúrneho centra diania to podstatné z československej scény.

Stretnutie a diskusia s tvorcami výnimočného projektu ČT, RTVS, Furia film + a Kontrafilm s dvojjazyčným názvom Colnica/Celnice, ktorý pojednáva o „československých“ vzťahoch za posledných 20 rokov.

25.4. (št) 20.00 [fjúžn] Czecho Mecho: Kríza autorít (CZ/SK, 2013) + Urband (CZ) kino koncert (4 €*/5 € na mieste *študenti / sála)

„Československá kultúra“  nie je anachronizmus ani po 20 rokoch od rozdelenia. V seriáli podujatí Czecho Mecho, ktoré pripravilo České centrum spoločne s OZ literarnyklub.sk, privedieme do kultúrneho centra diania to podstatné z československej scény.

Dá sa dnes ešte niekomu veriť? Prečo do ulíc vychádzajú ľudia a prejavujú nespokojnosť? Zmizli z politickej scény osobnosti, ktoré vo verejnej sfére reprezentovali občana? Verejná premiéra dvoch filmov z projektu Colnica/Celnice režisérov Zuzany Piussi (SK) a Jana Látala (CZ).

21.00 Urband (CZ)

Energická zmes ruských piesní, jazzu, valčíka, punku, tanga, blues býva označovaná ako „pouličný šraml“. Proste „tanči/tancuj“!

25.4. (št) 22.00 [fjúžn] Czecho Mecho: DJ Reverend party (2 €/3 €* na mieste *po 0.00 / sála+bar)

Žánrová bezbrehosť, kde sa tribálne rytmy stretávajú v družnom objatí s ťažkotonážnou elektronikou.

26.4. (pi) 21.00 Wilsonic Club: Simonlebon (AT) party (4 €/5 €* * po 24.00 na mieste / sála+bar)

Na pravidelnej klubovej noci Wilsonic Festivalu sa predstaví viedenský DJ Simonlebon z labelu Luv Shack Records, ktorý svojou zmesou housu, disca a dubu stiera hranice a podporuje kultúrnu výmenu v Európe. Za mix sa ako vždy postavia aj rezidenti Wilsonicu: Tibor Holoda, Barbara Idijot a Teapot.

27.4. (so) 20.00 Dr. Horák: už 20 rokov v akcii! koncert party (10 € na mieste
(počet vstupeniek je limitovaný) / sála+bar)

Narodeninový večierok známej cd-čkárne, vydavateľstva, agentúry… Hudobní hostia: Jakub Noha (CZ), Slniečko, Jan Litecký Šveda, Marián Varga.

kc dunaj-nafacku
28.4. (ne) 19.00 Na facku s Tomom Nicholsonom comedy roast show (6 € na mieste / sála)

 

Len ten, kto niečo dokázal, dokáže aj niečo ustáť! Poriadne ostrá šou otestuje egá známych osobností, ktoré sa ani trochu nechystáme šetriť.

Klasický žáner americkej komediálnej scény už po tretíkrát v KC Dunaj! Po zopár slovných faciek si osobne príde novinár Tom Nicholson.

Nachystaní na neho budú (in alphabetical order):

Matej Adámy
Tomáš Hudák
Juraj Šoko Tabaček
Samo Trnka

Ako predjedlo malé prekvapenie! Svoje ego si budú môcť priamo na pódiu otestovať aj traja dobrovoľníci z publika. Nechajte sa uroastovať pred kamošmi!

http://www.facebook.com/events/155233911307956/


Srdečne Vás pozývame!

Denisa Chylová

www.kcdunaj.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne