16.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Ocenená kniha MUUZA 2012 – sa dá prelistovať v Bibiane až do 26. mája!

Najčítanejšie

UCM FMK MUUZA_banner_na_titulkuMuuza 2012 sa stala jednou z najkrajších slovenských kníh. Kreatívna ročenka fotografických a textových prác študentov, pedagógov a absolventov Fakulty masmediálnej komunikácie UCM v Trnave získala už druhé ocenenie. Vyhlásenie víťazov „Najkrajšie knihy Slovenska 2012“ prebehlo vo štvrtok 25. apríla v koncertnej sieni Dvorana v Bratislave.

Muuza 2012 sa do kolekcie najkrajších kníh dostala vďaka kvalitnému obrazovému materiálu, grafickej úprave, tlači a celkovému vzhľadu. „Nesmierne si vážim, že Muuza 2012 bola opäť ocenená. Je to uznanie náročnej, mravenčej a často neviditeľnej zostavovateľskej práce,“ povedala Katarína Acélová, doktorandka na FMK UCM v Trnave, ktorá bola spoločne s Jozefom Sedlákom a grafickým štúdiom Spinner ocenená za grafickú úpravu knihy. Kreatívna ročenka získala v minulosti aj ocenenie v medzinárodnej súťaži „Najkrajšia kniha strednej a východnej Európy“, ktorú organizoval Stredoeurópskym domom fotografie v Bratislave.

Prehliadku knižnej tvorby uplynulého roka s rovnomenným názvom „Najkrajšia kniha Slovenska 2012“ vyhlásila Bibiana – medzinárodný dom umenia pre deti v spolupráci s Ministerstvom kultúry, Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu, Slovenskou národnou knižnicou a Zväzom polygrafie na Slovensku. Jej cieľom je podporiť a oceniť zvyšovanie výtvarnej úrovne a kvality polygrafického spracovania periodických publikácií knižného charakteru. Súčasťou vyhlásenia výsledkov bola aj vernisáž výstavy prihlásených a ocenených kníh, ktoré si záujemcovia môžu v Bibiane pozrieť a prelistovať až do 26. mája 2013.

Fakulta masmediálnej komunikácie UCM v Trnave pokračuje vo vydávaní ročeniek. Koncom marca 2013 vydala Muuzu 2013. Tá je v poradí už štvrtým kreatívnym almanachom študentov FMK UCM v Trnave. Svoje výstupy v nej tentokrát predstavuje až 56 mladých autorov.

Muuza 2013 je nepredajnou reprezentatívnou publikáciou FMK UCM v Trnave, ktorá každoročne predstavuje to najlepšie z aktuálnej literárnej a fotografickej tvorby svojich študentov.

Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave je mladá, moderná a dynamická fakulta, alma mater mnohých úspešných žurnalistov, mediálnych odborníkov, marketérov, moderátorov, hovorcov, pracovníkov reklamných, marketingových a PR agentúr ako aj renomovaných pedagógov a odborníkov z praxe. Poskytuje vysokoškolské vzdelanie v študijných programoch masmediálna komunikácia, marketingová komunikácia, media relations (v anglickom jazyku) a aplikované mediálne štúdiá. Okrem toho realizuje aj habilitačné a inauguračné konania. Fakulta vznikla 01. 08. 1997.

PaedDr. Eva Habiňáková, PhD.

Ďalšie články

Aktuálne