7.7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

NOVINKA! Sony Cyber-shot HX50V – 30x zoom v kompakte s Wi-Fi a koľajničkami

Najčítanejšie

Števo Porubský  25.4.2013 Števo Porubský Sony Cyber-shot DSC-HX50V

Sony si opäť zmyslelo, že konkurencii poriadne zavarí. Po minuloročných modeloch HX20V a HX30V predstavil model HX50V, ktorý potvrdzuje, že inžinieri v Japonsku nelenili. Mierne zmenený dizajn zaujme najmä sekundárnym ovládačom korekcie expozície, čo je v tomto segmente viac ako netradičné. Ešte viac netradičné sú koľajničky na príslušenstvo vrátane EVF hľadáčika, externých bleskov či špičkových smerových mikrofónov.

Sony Cyber-shot DSC-HX50V

Tým najzaujímavejším je však objektív, ktorý síce ponúka svetelnosť len f/3,5-f/6,3, no rozsah 24 – 720 mm je doslova extrémom. 30-násobný optický zoom je v tejto kategórii prvotinou. Za objektívom sa skrýva nový Exmor R CMOS senzor s rozlíšením až 20,4 Mpx, čo už páni v Japonsku trošku prehnali. Senzor je totiž úplne bežný, teda s uhlopriečkou 1/2,3”. Výrobca tiež tvrdí, že novinka má nový systém AF, ktorý je omnoho rýchlejší, ako napr. v minuloročných modeloch. Samozrejmosťou je množstvo režimov (PASM, MR, iAuto, iAuto+, panorama…), či softvérových vylepšení vrátane podpory TRILUMINOUS Color technológie pre najnovšie TV od Sony. Tým ponúkne plné HD rozlíšenie pri 30 alebo 50 fps v AVCHD.

Sony Cyber-shot DSC-HX50V

3-palcový displej s rozlíšením 921 tisíc bodov (640 x 480 px) má jedinú chybičku – nie je výklopný. Druhou chybičkou krásy je zabudovaný Wi-Fi modul, ktorý síce poslúži na spojenie kompaktu so smartfónom alebo tabletom cez aplikáciu PlayMemories Mobile, no chýba mu zásadná vec – NFC, na rýchle spárovanie zariadení. Sony, ktoré sa snaží o pokrokové technológie by na NFC nemalo zabúdať. Škoda. Mimochodom, rozmery novinky sú len 108 x 64 x 38 mm, hmotnosť dosahuje 272 gramov. Pre mnohých bude miernym sklamaním cena, ktorá by mala presahovať 400 €. Sony Cyber-shot DSC-HX50V sa na trhu objaví v priebehu mája/júna.

Foto: Sony

Článok bol publikovaný v technologickom magazíne TECHBOX.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne