6.2 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

NOC LITERATÚRY 2013 – Európska literatúra v Trnave – 15. mája

Najčítanejšie

Trnava-Noc literatury_banner_na_titulkuPríbehy. Denne ich prežívame. Alebo míňame. Mesto. Denne ním prechádzame, a napriek tomu ho míňame. Noc literatúry. Stretnutie s príbehmi a mestom tak, ako ho nepoznáme.

Ďalší ročník literárneho happeningu opäť predstaví výber zo súčasnej európskej literárnej scény a poodhalí kúzlo veľkých  aj malých literatúr v podaní známych  osobností, ktoré vám predstavia ukážky z nových prekladov diel európskych autorov na atraktívnych miestach.

Na Slovensku sa uskutoční už 7. ročník Noci literatúry. Hlavným usporiadateľom je České centrum a združenie zahraničných kultúrnych inštitútov EUNIC. Druhú májovú stredu  – čiže 15. mája 2013 o 18.00 hod. – Noc literatúry vypukne v Bratislave, Trnave, Trenčíne, Žiline, Košiciach a niekoľkých menších mestách na východe Slovenska. Noc literatúry v tomto termíne prebieha v metropolách celej Európy a jej hlavným zámerom je zoznámiť čitateľov s dielami mladých európskych autorov na netradičných s literatúrou  bežne nespájaných miestach.

V tomto roku sa pripája k putovaniu za európskou literatúrou aj mesto Trnava. Hlavným koordinátorom je Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave. Čítať sa bude na 5 miestach v centre mesta. Po prečítaní úryvku v trvaní cca 15 minút sa skupinka milovníkov literatúry presunie na ďalšie miesto podľa mapky, ktorú dostane každý účastník. Účastníci zbierajú pečiatky z každého miesta a v závere majú šancu vyhrať zaujímavé knižné ceny. Žrebovať sa bude na poslednom mieste – v Malej synagóge MAX Gallery. Ceny venovali Slovart a Spolok sv. Vojtecha.

18.00 hod.       Knižnica Juraja Fándlyho v Trnave – záhrada, Rázusova 1
Monika Maronová: Posledné morény
Číta: Katka Feldeková

19.00 hod.       Západné krídlo radnice, Hlavná 1
Irène Nemirovsky: Francúzska suita
Číta: Bohumil Chmelík

20.00 hod.       Spolok sv. Vojtecha, Radlinského 5
Szilárd Rubin: Hra o život
Číta: Pavol Tomašovič

21.00 hod.       Galéria Jána Koniarka v Trnave, Zelený kríček 3
Zadie Smith: NW
Číta: Pero Le Kvet (Peter Volek)

22.00 hod.       Malá synagóga – MAX GALLERY, Haulíkova 3
Hubert Klimko-Dobrzaniecki: Uspávanka pre obesenca
Číta: Benjamín Škreko

VSTUP VOĽNÝ

Viac informácií na www.czc.sk a na stránkach partnerov podujatia.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.
Predchádzajúci článok
Ďalší článok

Ďalšie články

Aktuálne