9.4 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Bratislava: Na bezplatnej prehliadke sa dozviete viac o dunajskom nábreží – 19.5.

Najčítanejšie

mini_banner_Poznaj_Stare_Mesto

Hoci Slovensko v týchto dňoch žije najmä hokejom, oddýchnuť si od neho aspoň na chvíľu môžete na najbližšej prehliadke v rámci Poznaj Staré Mesto. Už túto nedeľu – 19. mája – sa stretneme o 14.00 hod. na Hlavnom námestí a vydáme sa smerom k dunajskému nábrežiu. Sprevádzať bude opäť obľúbená sprievodkyňa Helena Navrátilová.

„Porozprávame si viac o Dunaji, mostoch, ktoré boli postavené nad riekou a prepájali oba brehy ako aj o postupnej výstavbe na nábreží,“ uviedla sprievodkyňa Helena Navrátilová.

Prehliadka na tému Dunajské nábrežie je už štvrtou bezplatnou prehliadkou v poradí v rámci tohtoročného projektu Poznaj Staré Mesto. „Veľmi nás teší veľký úspech prehliadok a vysoká návštevnosť. Aj preto sme zabezpečili lepšie ozvučenie, aby zaujímavé rozprávanie pani sprievodkyne počul naozaj každý,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

Poznaj Staré Mesto je projektom mestskej časti Bratislava-Staré Mesto podporovaný Nadáciou VÚB. Okrem prednášok a prehliadok pre verejnosť sa koná aj školská časť, ktorá je určená pre žiakov staromestských základných škôl.

Najbližšie prehliadky pre verejnosť
9.6. Slávni návštevníci a obyvatelia Bratislavy – 14.00 – Hlavné námestie
23.6. Záhrada Grassalkovichovho paláca a Námestie slobody – 14.00 – Hodžovo námestie

Tomáš HALÁN

Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto

Ďalšie články

Aktuálne