6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Viva Musica! festival 2013 už v júni v uliciach mesta Bratislavy

Najčítanejšie

zmensene-viva_2013

Blíži sa 9. ročník Viva Musica! festivalu a organizátori si pre vás opäť pripravili niekoľko exkluzívnych hudobných zážitkov. Viva Musica! festival bude aj v roku 2013 prebiehať počas posledného júnového týždňa 22. – 29. júna 2013 na štyroch pódiách v Bratislave.

Otváracím koncertom bude kvarteto prvotriednych „klasicky“ vyštudovaných hudobníkov MozART group, ktorí sa rozhodli hrať klasickú hudbu, povedzme, tak trochu inak. Vystúpia 22. júna na Hlavnom námestí a vstup na ich koncert bude bezplatný. Tento rok sa na Vive predstavia hneď dve šarmantné klaviristky. Pôvodom venezuelská klaviristka Gabriela Montero, ktorá patrí nepochybne k najzaujímavejším zjavom na medzinárodnej klasickej hudobnej scéne (23. júna) a japonská jazzová klaviristka a skladateľka s neprehliadnuteľnou charizmou a výnimočnou klavírnou technikou – Hiromi s jej novým projekt Move (24. júna).

V slovenskej premiére prináša Viva Musica! festival do Starej tržnice dych vyrážajúcu show Red Bull Flying Bach. Niekoľkonásobní svetoví šampióni v breakdance – Flying Steps z Berlína vytvorili 70-minútovú unikátnu show s projekciou, v ktorej spojili urbánnu street kultúru so súčasným tancom a nadčasovou hudbou nemeckého barokového génia Johana Sebastiana Bacha. (25. júna).

HAPKA, Petr (1)
Viva Petr Hapka!

Viva Musica! festival tento rok zavŕši veľkolepý koncert venovaný hercovi, spevákovi, dirigentovi, hudobnému skladateľovi a autorovi filmovej hudby Petrovi Hapkovi – Viva Petr Hapka!. V rámci koncertu vystúpia Lucie Bílá, Jana Kirschner, Szidi Tobias, Katka Koščová, Jana Golisová, Michael Kocáb, František Segrado a ďalšie výrazné osobnosti, ktoré si v sprievode Orchestra Viva Musica! pod taktovkou Oskara Rózsu uctia tvorbu tohto hudobného génia, ktorý už roky robí z pesničiek klenoty (29.6., Západná terasa Bratislavského hradu).

 

Informácie o ďalších koncertoch a novinkách festivalu môžete sledovať na www.vivamusica.sk a na fanpage Viva Musica! na Facebooku.

Tešíme sa na Vás!

Barbora Drahovská

Viva Musica! festival

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne