12.8 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Bratislava: Otvorenie sezóny v letnej čitárni v Medickej záhrade

Najčítanejšie

knizky vybrate z nasej police_banner_na_titulku
foto-koláž: Marián LUHA

Staromestská knižnica pozýva obyvateľov a návštevníkov Bratislavy do letnej čitárne v Medickej záhrade, ktorá otvorí svoje brány 14. júna o 11.00 hod.

Tu si môžete stiahnuť : Sprievodny program letnej citarne v Medickej zahrade

Záštitu nad tohtoročnou prevádzkou letnej čitárne prevzala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová, prevádzku letnej čitárne a podujatia pre verejnosť finančne podporili Bratislavský samosprávny kraj, Ministerstvo kultúry SR, dobrovoľníckou činnosťou spoločnosť DELL. V čitárni je k dispozícii 50 študijných miest, v ponuke cca 82 titulov domácich a zahraničných časopisov a denníkov, knihy v Staromestskom knižnom kolotoči, ktoré si budú môcť návštevníci bezplatne vypožičať, v Medickej záhrade je k dispozícii wi-fi-pripojenie na internet.

Letná čitáreň bude verejnosti prístupná od 14. júna do 31. augusta 2013, sedem dní v týždni, denne od 10.00 do 18.00 hod.

Počas letných mesiacov sme pre návštevníkov Medickej záhrady pripravili niekoľko zaujímavých podujatí – predstavenia Bratislavského bábkového divadla, zážitkové rodinné čítanie z cyklu Čitanie nás baví pre deti a ich rodičov a starých rodičov, stretnutia so zaujímavými osobnosťami a slovenskými spisovateľmi z cyklu Rozprávanie o Bratislave a Čítanie v tráve, cestovateľskú videoprojekciu Lenky Gondovej a Štefana Kardoša,  výstavy výtvarných prác staromestských detí, výstavu plagátov v spolupráci s Goetheho inštitútom a výstavu slovenských ilustrátorov ocenených na BIB v spolupráci s Bibianou. Využívanie služieb letnej čitárne i vstup na všetky podujatia je voľný.

Na nádvorí Zichyho paláca bude od 17. júna 2013 návštevníkom opäť k dispozícii samoobslužné Libreso u Zichyho, kde budú v ponuke knihy v Staromestskom knižnom kolotoči a časopisy z letnej čitárne v Medickej záhrade.

Judita Kopáčiková

Zdroj: Staromestská knižnica

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne