7.3 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Košice: Yuri Dojc: Last Folio – 11.6. – 28.8.

Najčítanejšie


KOSICE 2013_banner_na_titulku
yuri dojc

Projekt Last Folio reprezentuje viac ako desať rokov práce fotografa Yuriho Dojca, rodáka z Humenného, ktorý emigroval do Kanady v roku 1968, kde sa usadil a dnes je zaradený medzi špičku svetovej fotografie. Návrat na Slovensko po mnohých rokoch ho priviedol na stopy židovského kultúrneho dedičstva jeho rodičov, starých rodičov a ich osud, ako aj osudy iných, s ktorými sa na svojich dlhoročných cestách po Slovensku zoznámil. Chytili ho ako človeka i ako fotografa za srdce.

Výsledkom je jeho zbierka obrazov Last Folio – portréty tých, čo prežili holocaust, obrazy zarastených cintorínov, spustnutých budov a synagóg, ale hlavne Dojcove portréty zabudnutých, rozpadávajúcich sa kníh. Výstava Last Folio putuje po svete už niekoľko rokov a stretla sa u kritiky s pozitívnou odozvou na oboch stranách Atlantiku. Videli ju vo Veľkej Británii, New Yorku, Indiane a v Bruseli. Do Košíc prichádza z Ríma a jej ďalšia zastávka bude Moskva.

Dátum a čas: Utorok – 11. 06. 2013 – 17:00
Miesto konania: Synagóga 

Tu si môžete stiahnuť celý program podujatia KOŠICE 2013 vo formáte pdf:obalka-Program KOSICE 2013

Zdroj: kosice2013.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne