7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Pracovné stanice DELL pre profesionálov s extrémnym výkonom

Najčítanejšie

Spoločnosť Dell nedávno v Londýne predstavila tri nové pracovné stanice určené pre profesionálnych používateľov. Prvou novinkou je najmenšia pracovná stanica vo svojej triede − Dell Precision T1700 Small Form-Factor. Okrem nej spoločnosť predstavila tiež najvýkonnejšiu pracovnú stanica pre skrine typu RACK − Dell Precision R7610. Trojicu nováčikov uzatvára pracovná stanica v prevedení Mini-Tower Dell Precision T1700 Mini-Tower. 

1
„Pridaním najmenšej a najvýkonnejšej pracovnej stanice do portfólia Dell Precision pokračujeme v uvádzaní inovatívnych pracovných staníc, ktoré v sebe integrujú najmodernejšie technológie,“ hovorí Petr Zajíček, Brand Manager spoločnosti Dell.

 

 

Precision T1700 − ideálny pre začínajúcich profesionálov

Dell Precision T1700 Small Form-Factor ponúka silný výkon za cenu stolového počítača. Keďže ide o najmenšiu a najľahšiu pracovnú stanicu vo svojej triede, možno ju postaviť takmer kdekoľvek, bez ohľadu na priestorové obmedzenia. Dell T1700 Small Form-Factor, ale aj Dell Precision T1700 Mini-Tower (MT) sú navrhnuté s ohľadom na potreby profesionálov, ktorí pracujú s na výkon náročnými grafickými nástrojmi alebo objemnými dátami. Pracovné stanice sú ideálne aj pre nasadenie na vysokých či stredných školách, kde študenti pracujú s 2D či 3D simuláciami, alebo aplikáciami, ktoré vyžadujú multitasking.

Dell Precision-T1700

V útrobách T1700 SFF a T1700 MT sa skrýva nová generácia procesorov Intel pre triedu pracovných staníc, profesionálna grafika NVIDIA a AMD s PCIx x16 Gen 3 slotmi a rozšírenou ISV certifikáciou. T1700 SFF ako jediná pracovná stanica ponúka dva predné USB 3.0 porty. Pre maximálne zvýšenie produktivity odporúča Dell pripojiť stanice kombo displejov Dell UltraSharp U2312HM so stojanom Dell Dual Monitor Stand MDS14.

 

Precision R7610 – nástupca vlajkovej lode Dell

Stanica Dell Precision R7610 je progresívnou modifikáciou vlajkovej lode spoločnosti Dell − pracovnej stanice T7600. Inteligentne navrhnutá 2U konštrukcia pre rack form-factor je ideálna pre dátové centrá. Dell Precision R7610 umožňuje zákazníkom centralizovať, zabezpečovať a spravovať dáta s dôrazom na zlepšenie nákladovej efektívnosti.

Dell Precision R7610

Najväčšou výhodou pre nasadenie Dell Precision R7610 je rýchla návratnosť investície. Jej výkon môžu súčasne využívať až štyria užívatelia bez toho, aby pocítili zmenu chovania systému. Užitočná je aj možnosť využívať samostatnú grafickú kartu buď jedným užívateľom alebo virtuálnym strojom vo virtualizovanom prostredí. R7610 podporuje až štyri samostatné grafické karty – napríklad NVIDIA Quadro, AMD FirePro™ W5000 či vysokovýkonné karty NVIDIA Quadro K4000 alebo maximálne tri NVIDIA Quadro K5000.

Pracovná stanica Dell Precision R7610 je na slovenskom trhu dostupná od 21. mája za odporúčanú koncovú cenu 2 242 €. Precision T1700 v prevedení Mini-Tower a Small Form-Factor sú celosvetovo dostupné od 4. júna.   

Tomáš Grečko

 

Zdroj: Seesame

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne