2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Bratislava: MEXIKO – neuveriteľné príbehy a drsná skutočnosť – rozpráva Gustáv Murín – 13.6.

Najčítanejšie

Gustav Murin v Mexiku_banner_na_titulkuDom kultúry Lúky pozýva na Cestovateľský Klub – MEXIKO – neuveriteľné príbehy, drsná skutočnosť rozprávanie a fotoprezentácia Gustáva Murína

KEDY?
Dátum: štvrtok 13.6.2013
Čas: 19:00

KDE?
Miesto: DK Lúky, Vígľašská 1, 851 07 Bratislava
(BUS: 59, 92, 95, 98, 99 zastávka LÚČANKA / 93 zastávka VYŠEHRADSKÁ)

Event: https://www.facebook.com/events/116359735239903/

Príbeh slovenského rodu v Mexiku + Pozor na taxikárov + Mexico city – raj pre neverných + Impozantná história, drsná súčasnosť + Ženy zvané moreny + Tance v parkoch + Turistickí policajti a nekonečná prehliadka mesta.

 

Mexičania sa veľmi chcú odlíšiť od nenávidených amerických „Gringos“, ale pritom ich vehementne napodobujú. Svoju krajinu tiež volajú Spojené štáty (ibaže Mexické, ktoré tvorí 31 spolkových štátov a jeden federálny dištrikt hlavného mesta), majú tiež rodeo (tu sa volá charro), používajú staré americké autobusy a vyvesujú obrovské národné vlajky ako v USA. Majú podobnú značku pre menu $, hovoria o.k. a majú rovnako nahlúple talkshow. Viac ako 20 miliónov Mexičanov pracujúcich v USA posiela domov toľko peňazí, že je to druhý najväčší príjem krajiny po nafte ešte pred výnosmi z turistického priemyslu. A Mexico City D.F. (Districto federal) napodobňuje svojou príponou Washington D.C. (District of Columbia).

Tie atrakcie, ktoré vám domáci chcú ukázať, prejdete aj v najväčšom meste sveta za tri dni, ale tu môžete ten základ zvládnuť aj za deň. Využite geniálny vynález turistického autobusu, ktorý krúži po trase najatraktívnejších pamiatok. Za celodenný lístok doň môžete nastúpiť na ktorejkoľvek zastávke a na ktorejkoľvek vystúpiť, pozrieť si, čo vás zaujíma, a zasa nasadnúť do niektorého z nasledujúcich autobusov tejto turistickej linky. Na trase samozrejme nechýba najväčšie námestie na svete Zócalo s prezidentských palácom, metropolitnou katedrálou Sagrario Metropolitano a zvyškami veľkého aztéckeho chrámu Templo Mayor. Na tie zvyšky nie je bohvieaký pohľad, do paláca vás nepustia a katedrála so sochou čierneho Krista so zlatou korunou je už tiež vlastne zrúcanina. Stavba je tak poznačená zemetrasením, že drží pokope hlavne dômyselným oceľovým lešením. Zaujímavejšie je skôr to, čo sa deje na námestí..

Zdroj: GM

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne