7.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Bratislava: Nájdite sa!…so zvieratkom z útulku už túto sobotu 15.6.

Najčítanejšie

Koncentrácia zvieratiek na meter štvorcový sa zvýši už túto sobotu, 15. júna od 10.00 do 16.00 v Horárni v bratislavskom Horskom parku. Počas blížiaceho sa víkendu sa uskutoční v poradí už ôsme vydanie Nájdite sa!…so zvieratkom z útulku, ktoré organizuje Mestská časť Bratislava-Staré Mesto. Psíky a mačky z dvanástich útulkov z celého Slovenska si tu budú hľadať nových, milujúcich majiteľov. Okrem nich sa môžete tešiť aj na bohatý sprievodný program, akciou bude sprevádzať moderátor Matúš Krnčok z rádia Europa 2.

 

Najdite sa_banner_na_titulku

Akciu príde podporiť milovníčka zvierat Zdenka Predná, ktorá všetkým dvojnohým aj štvornohým účastníkom zaspieva, účasť prisľúbili aj ďalšie známe tváre. O spolužití človeka a psa v meste sa dozviete viac od odborníkov z organizácie Pes v meste – City dog. Predstavia napríklad aj projekt Psík – náš kamarát, ktorý vznikol v spolupráci s Rodinným centrom Prešporkovo. Ide o motivačné stretnutia a cvičenia detí so psami, určené predovšetkým pre deti v predškolskom veku. Deti aj rodičia sa učia, ako sa správať ku psom, precvičia jemnú aj hrubú motoriku a pri tom sa osmeľujú a zoznamujú so psíkom,“ povedal Marek Gašparík z Pes v meste – City dog. Taktiež budete môcť vidieť ukážky Rekre Agility, teda športových aktivít ako napríklad preskakovanie cez prekážky, na rekreačnej úrovni. Počas Nájdite sa! sa uskutoční aj dražba originálnych vecičiek pre psíkov z Havo Hravo a ďalšie zaujímavé aktivity. Všetkým tým, ktorí si adoptujú zvieratko v Horskom parku, daruje adopčný balíček firma Royal Canin.

O tom, že Nájdite sa!…so zvieratkom z útulku je akcia, ktorá mení životy, sa presvedčila aj starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová. Vlani sa v Horárni v Horskom parku zaľúbila do psíka Martyho a odvtedy je nenahraditeľným členom ich domácnosti. „V apríli si vďaka akcii našlo nových milujúcich majiteľov 16 psíkov a verím, že tento raz to bude ešte viac. Všetkých ľudí s dobrým srdcom srdečne pozývam v sobotu do Horského parku,“ povedala Táňa Rosová, ktorá prišla s celý nápad usporiadať Nájdite sa! iniciovala.

Nájdite sa!…so zvieratkom z útulku sa koná od marca 2011. Bratislavské Staré Mesto dáva odvtedy trikrát ročne priestor útulkom a občianskym združeniam, aby sa odprezentovali a aby doniesli zvieratká na adopciu. Akcia vznikla preto, aby pomáhala tým, ktorí si nemôžu sami pomôcť – opusteným zvieratám. Cieľom je nájsť domov psíkom a mačkám, ktoré sa útulkom nedarí umiestniť alebo si ich ešte nikto nevšimol. Ambasádorkou projektu je herečka a moderátorka Kristína Farkašová.

Tomáš HALÁN

 

Zdroj: Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne