2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

OWL: Ilustrátor Andrej Kolenčík

Najčítanejšie

logo

Vitajte. Owl je ilustračná agentúra so sídlom v Bratislave. Zastupujeme vizuálnych umelcov, máme radi čokoládu a snažíme sa priniesť viac ilustrácií do našich životov. Dnes Vám predstavíme ďalšieho autora:

OWL-ANDREJ KOLENCIK

Andrej Kolenčík, známy najmä pod prezývkou Admirál, je skúsený ilustrátor a animátor, ktorý sa popri ilustrácií zameriava na komiks. Okrem toho je aj programovým riaditeľom Fest Anča, známeho medzinárodného festivalu animácie a ilustrácie.

Čo bolo skôr, prezývka Admirál, alebo ilustrácie charakteristické námorníckmi, výraznými linkami?

Ilustrácie boli určite skôr.  Admirál je prezývka, ktorá mi zostala z čias, keď som bol ešte  študent na univerzite. Možno preto, že mi v žilách koluje krv námornika, pretože môj pra-pra-pra-praotec bol Estónsky námorný kapitán.

Je pravdou, že obľubujem minimalistickú štylizáciu a výrazné linky, ale nie som si istý, či sú za tým práve “námornicke korene”. Skôr by som povedal, že je to otázka techniky a štýlu. Keď ilustrujem, často využívam tablet a Photoshop. Najprv kreslím všetko v linkách, neskôr kolorujem, kde sa dosť hrám s vrstvami. Výsledkom je energická a veselá ilustrácia v digitálnej forme.

Klienti: MUW Saatchi & Saatchi, Telefónica O2, Fest Anča, Pohoda Music Festival and many others..

STIAHNUŤ  PORTFÓLIO V PDF

Petra Kemková

Zdroj: OWL

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne