7.7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

DELL: Ani stíhačka, ani bombardér, ale nový Alienware

Najčítanejšie

FOTOGRAFIA A TECHNOLÓGIE 

Alienware, prémiová značka pre hráčov, uvádza na trh nové mutácie notebookov so 14, 17 a 18 palcovými displejmi. Od svojich predchodcov sa odlišujú už na prvý pohľad spracovaním, ktoré je inšpirované dizajnom a materiálmi používanými vo vojenskom letectve. Rovnaké dizajnové prvky možno nájsť na najvyspelejších stíhačkách a neviditeľných bombardéroch. V tele všetkých troch modelov sa ukrývajú vývojovo najnovšie grafické karty a procesory. 

„Toto je nový druh zariadenia. Taký, ktorý určí podobu herného notebooku nie na päť alebo päťdesiat rokov, ale pre najbližšie storočie,“ hovorí Petr Zajíček, Brand Manager spoločnosti Dell.

Telu nových Alienware notebookov dominujú hliník a horčíkové zliatiny. Vďaka nim sa vyznačujú extrémnou odolnosťou. Viac ako 60 % všetkých komponentov je vyrobených z rôznych druhov kovov. Špeciálnou vrstvou je chránená dokonca aj klávesnica, ktorá tak zaručuje stopercentnú citlivosť. Na mieru hráčskym požiadavkám je navrhnutý tiež displej. Pri vývoji nového radu zohrali kľúčovú úlohu skúsenosti a odozva fanúšikov značky Alienware. 14 palcový model má antireflexný LCD displej, ktorý je bez problémov použiteľný na hranie hier prakticky za akýchkoľvek svetelných podmienok. Ako jedna z možných konfigurácií bude k dispozícii tiež model s IPS panelom a Full HD rozlíšením. Model s uhlopriečkou 17 palcov bude k dispozícii v konfigurácii s voliteľným 3D panelom. Výbavu Alienwareu 18 zase bude možné doplniť o Full HD displej s technológiu PLS pre plnohodnotný obraz z prakticky akéhokoľvek uhla.

Nové stroje poháňajú vnútornosti založené na najnovších čipových radách. O výkon sa starajú štvorjadrové procesory Intel Core i7 najnovšej – štvrtej generácie (Haswell). K dispozícii bude aj model s pretaktovaným procesorom s taktom 4,3 GHz. Notebooky Alienware budú po novom štandardne dostupné v konfiguráciách s duálnym NVIDIA SLI zapojením grafických kariet. Tie sú v prípade najnovšej generácie zo série NVIDIA GeForce 700. Pamäťové moduly DDR3L zase zaisťujú neprerušovaný dátový tok pri relatívne nízkom napätí, ktoré tak predlžuje životnosť celého systému. Nové Alienware notebooky je možné osadiť až tromi (v prípade 14 palcového modelu), alebo štyrmi pevnými diskami (Alienware 17 a 18). Všetky modely obsahujú tiež sieťové karty s technológiu Qualcomm’s Killer a reproduktory Klipsch s podporou prehrávania zvuku Dolby Home Theater v4.

Pozrite si video, ako sa vyrábal Alienware:
Dell-prtsc-Ako vyrabali Alienware

Tomáš Grečko

 

Zdroj: Seesame

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne