2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

Bratislava: Koncert NVMERI v SNG – 28.8.

Najčítanejšie

Hudobné stredy v Slovenskej národnej galérií pokračujú – po úspešných koncertoch skupín Floex a Dva poslednú augustovú stredu v Amfiteátri SNG hrá skupina Nvmeri, predtým známa ako The Uniques. Nvmeri je latinské slovo pre čísla. Pre čísla má slabosť aj Pišta Kráľovič, spevák a kapelník rovnomenného tria. Príbeh skupiny sa začal v roku 2010, keď ešte pod názvom The Uniques vydala debut „From the Dust“.

Prepracovaný zvuk, gitary s elektronikou, vysoko posadený hlas a cena za album roka na Radio_Head Awards. The Uniques boli zaujímavým osviežením našej scény. Mladé trio si zahralo aj na festivaloch v Holandsku a Rakúsku a odišlo na pol roka skúšať šťastie do Berlína.

Vyzeralo to na rýchly úspech, no po úspešnom debute sa prekvapivo premiešalo obsadenie a zmenil sa názov na Nvmeri. Na jar tohto roku skupina vydala debutový album, na ktorom pracovala rok. Nahrávka sa finalizovala v štúdiách Abbey Road.

Pretrvávajúca fascinácia kapely hudobnou estetikou 80. rokov v spojení so súčasnou elektronikou sa pretavila do aktuálneho, vynikajúceho albumu, pre niektorých už teraz najlepšieho albumu roka 2013.

Koncert NVMERI
Termín: 28. august 2013, 20.00 h
Miesto: Slovenská národná galéria, Amfiteáter SNG, Rázusovo náb. 2 / v prípade zlého počasia Berlinka, Nám. Ľ. Štúra 4

Facebook event https://www.facebook.com/events/491780897570898/?fref=ts

Web kapely http://nvmeri.com/

Nvmeri – Hardwired http://www.youtube.com/watch?v=9og7kadVNo0
Nvmeri Micro World Naživo_FM http://www.youtube.com/watch?v=ZC4n14dUKSI

Daša Dúbravová

 

Zdroj: SNG

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne