11.2 C
Bratislava
utorok, 16. apríla 2024

Návrat Emy Brabcovej a Luna. V Dunaji podporia Au Revoir Simone – 2.10.

Najčítanejšie

Americkú indie-popovú kapelu Au Revoir Simone podporí 2. októbra na jej bratislavskom koncerte v KC Dunaj česká skupina Luno. Nový projekt Emy Brabcovej z dnes už kultovej Khoiby si americký headliner vybral z vyše desiatich návrhov.

Khoiba, ktorá sa stala populárnou aj v zahraničí a za svoju predkapelu si ju na berlínskom koncerte vybrali The Cure, je už 6 rokov históriou. Jej duch sa však v roku 2009 prevtelil do Luna, ktoré sa stalo hneď po prvých koncertoch novou senzáciou pražských klubov. I keď pôvodne malo ísť len o jednorazový projekt spojený s nahratím Brabcovej sólového albumu, skupina pokračuje ďalej a 2. októbra sa po dlhšom čase ukáže aj v Bratislave.

ORE POLE-Ema Brabcova
Ema Brabcová, LUNO (Khoiba)

Au Revoir Simone je dievčenské trio z New Yorku, ktoré tvorí ultrajemný indie pop a podľa The Times „je prienikom Stereolab a Kings of Convenience“. Medzi ich veľkých fanúšikov patrí kultový režisér David Lynch a francúzske duo Air, ktoré si Au Revoir Simone vybralo za predkapelu na nedávnom turné.

Hudba založená na syntezátoroch a anjelskom trojhlase je podľa New Musical Expres (NME) „tak krásna, že vás prinúti plakať“. „Au Revoir Simone sa vyrojili z krajiny, kde nad kryštáľovým jazerom poletujú krajkované obláčiky a z horúcej zeme vyrastajú cencúle,“ píše NME.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Ellie Goulding, Garbage, Gus Gus či Parov Stelar Band, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného vystúpenia britských Submotion Orchestra, švédskej speváčky Loreen či kanadského súrodeneckého dua Tegan And Sara.

Viac informácií o všetkých aktuálnych konceroch nájdete na webstránke: www.orepole.sk

 Hudobné ukážky:

Luno – Here To Be Not There – http://youtu.be/MXmZZV9gtWc

Au Revoir Simone – Another Likely Story – http://youtu.be/MESdwdFY4iQ

Srdečne Vás pozývame!

Silvia Turnerová

Na fotografii hore: kapela Au Revoir Simone

Zdroj: ORE POLE

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne