16.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

AUDIOPORT: Exkluzívne spoločné vysielanie Rádia_FM a Rádia WAVE – 30.9.

Najčítanejšie

Slovenská a česká alternatívna scéna sa opäť spoja. Spoločnou témou ich vysielania bude mladá generácia slovenských a českých umelcov z hudobnej, filmovej, literárnej a výtvarnej scény.

Projekt Audioport v pondelok 30. septembra už po štvrtýkrát prinesie spoločné vysielanie slovenského Rádia_FM a českého Radia Wave. „Keďže v rámci Audioportu vystúpia dve úplne čerstvé hudobné tváre, rozhodli sme sa v priebehu tohto dňa venovať mladým talentom z rôznych oblastí umenia. Určite spoznáte ľudí, o ktorých ešte budete v budúcnosti počuť,“ vyjadrila sa šéfredaktorka Rádia_FM Lenka Bednárová. V štúdiu Rádia_FM sa tak predstavia napríklad mladá ilustrátorka Daniela Olejníková, grafický dizajnér Rudolf Vychovalý, ale aj v Cannes ocenený slovenský filmár Matúš Vizár.

Vysielaním budú sprevádzať moderátori Rádia_FM Martin „Ego“ Staňo a Dominika Karasová, známi z Rána na eFeMku, od 10:00 do 14:00 vysiela Lucia Cibulová a čas od 14:00 do 18:00 bude patriť Danielovi Balážovi. Slovenskí redaktori svoje pásma budú moderovať spoločne s kolegami z Radia Wave Jonášom Zbořilom, Bárou Šichanovou a Alešom Stuchlým.

Celý Audioport zavŕši dvojkoncert v Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu. O 20:00 vystúpi slovenská nu-folková pesničkárka Katarzia a o 21:00  sa môžete tešiť na projekt českého maskovaného hudobníka, ktorý si hovorí  Kittchen. Vstup na večerný program v Komornom štúdiu bude voľný až do zaplnenia kapacity sály.

RTVS-kittchen
Kittchen

Audioport je jedinečný medzinárodný projekt, ktorý nadväzuje na dlhoročnú spoluprácu Rozhlasu a televízie Slovenska s Českým rozhlasom. Konkrétne ide o prepojenie slovenskej a českej progresívnej hudobnej scény prostredníctvom spoločného vysielania Rádia_FM a Radia Wave. Po prvýkrát sa Rádio_FM a Radio Wave spojili v máji 2012. V brnenskom klube A2 vtedy zahrali slovenskí Diego a dídžeji oboch rádií. Druhé vydanie v bratislavskom Komornom štúdiu Slovenského rozhlasu hostilo košických Jelly Belly a brnenských Fiordmoss. Na jar tohto roka sa v pražskom Bio oko predstavili českí Bratři Orffové  a slovenskí Souns like this. 

Radio Wave je špeciálnou stanicou Českého rozhlasu, ktorá oslovuje predovšetkým mladých poslucháčov hudbou naprieč nemainstreamovými žánrami a sleduje aktuálne hudobné dianie. Playlist Rádia Wave tvorí predovšetkým elektropop, indie rock, kvalitná tanečná a urban hudba. Okrem hudby má Radio Wave vo svojom obzore architektúru, divadlo, film, life-style a publicistiku. Pravidelne pripravuje sériu koncertov Radio Wave Live Sessions a je spoluorganizátorom prestížneho Radio Wave Stimul festivalu. Signál vysielania Radia Wave je šírený na internete, digitálne a v káblových televíziách.

Srdečne Vás všetkých pozývame!

Regina Annušová

RTVS-katarzia
Katarzia

Zdroj: RTVS

Ďalšie články

Aktuálne