7 C
Bratislava
sobota, 20. apríla 2024

Bratislava: Ore Pole ponúka koncert zdarma. Zahrá líder Nada Surf, Med aj Malalata – 9.12.

Najčítanejšie

V poradí 50. koncert usporiadateľskej agentúry Ore Pole bude poďakovaním všetkým návštevníkov jej doterajších koncertov a bude pre všetkých záujemcov zadarmo.

Na koncerte, ktorý sa uskutoční 9. decembra v bratislavskom Nu Spirit Clube, vystúpi spevák a líder americkej kapely Nada Surf Matthew Caws, úlohy predkapely sa zhostí bratislavský Med a afterparty bude mať v réžii Malalata Sound System. Vstup na toto podujatie sa ujde prvým 250 záujemcom, ktorí sa ohlásia na e-mailovú adresu orepole@orepole.sk.

ORE POLE-Matthew Caws
Matthew Caws

Nada Surf sú na scéne už 20 rokov, na konte majú sedem radových albumov a hity ako Popular, Always Love či Waiting For Something. Ich spevák a gitarista Matthew Caws je autorom všetkých textov aj hudby a jeho sólové vystúpenia sú raritou. Na tom bratislavskom zahrá okrem repertoáru Nada Surf aj skladby Minor Alps, projektu, ktorý dal dokopy s Julianou Hatfield, americkou gitaristkou a speváčkou známou okrem iného z Blake Babies či Lemonheads.

Koncert otvorí bratislavská kapela Med, ktorú v roku 1998 založili Vlado Holina a Tomáš Ďurovka a ktorá je na slovenskej scéne výnimočným zjavom. Má na konte jediný album a vďaka skromnosti až hanblivosti jej členov má nulovú mediálnu podporu, jej fanúšikovia však na ňu nedajú dopustiť a pre okruh ľudí okolo bývalých klubov Rock Fabrik a Stoka je kultovou záležitosťou.

Pôvodne púchovskí, dnes bratislavsko-pražskí Malalata Sound System sa špecializujú na balkánsku a cigánsku hudbu, ale hrajú napríklad aj electroswing. Ich niekoľkohodinové eklektické DJ-ské sety sa stali fenoménom a ich samostatné vystúpenia bývajú v poslednom čase beznádejne vypredané.

Agentúra Ore Pole priniesla do Bratislavy interpretov ako Ellie Goulding, Garbage, Gus Gus či Parov Stelar Band, v najbližších týždňoch pripravuje okrem iného vystúpenia britských Submotion Orchestra, švédskej speváčky Loreen, švajčiarskych The Young Gods či kanadského súrodeneckého dua Tegan And Sara.

Hudobné ukážky:

http://youtu.be/2ulU08Se7Qs
http://youtu.be/BoLKvWf4Fd0
http://youtu.be/i7sf4cotTQk

Všetkých Vás srdečne pozývame!

Silvia Turnerová

 

Zdroj: ORE POLE

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne