16.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Dolný Kubín a Bratislava: LET’S SWING IT! Koncerty FATS JAZZ BAND – 11.10. a 25.10.

Najčítanejšie

V októbri odohrá swingová formácia FATS JAZZ BAND ďalšie dva koncerty na svojom turné po Slovensku so svojim debutovým albumom In Fats Waller’s Rhythm.

Táto jedinečná zostava siedmych hudobníkov a dvoch spevákov bola založená Ladislavom Fančovičom, ktorý je aj jej umelecký vedúci. Fats Jazz Band hrá na originálnych hudobných nástrojoch z 30-tych a 40-tych rokov minulého storočia a to dodáva bandu nezameniteľný podmanivý zvuk.

Prvý koncert
sa uskutoční v piatok 11.10. o 18:00 hod. v Dolnom Kubíne v Zmeškalovom dome hudby v rámci hudobného festivalu Kubínska hudobná jeseň, ktorý už pravidelne prináša do tohto mesta veľmi kvalitný výber klasickej aj džezovej hudby. Viac informácií môžete nájsť na web stránke: http://www.oravalive.sk/tag/kubinska-hudobna-jesen/

FATS JAZZ BAND - obr.3

Druhý koncert
s nezabudnuteľnou atmosférou obdobia prohibície v Amerike 30-tych rokov odohrá tento band v piatok 25.10. už tradične v tanečnej kaviarni Swing Café v Bratislave pod názvom LET’S SWING IT! Od 19:00 hod budete mať jedinečnú príležitosť si pri dobrom vínku nie len vypočuť excelentné muzikantské a spevácke výkony, ale si na túto živú hudbu aj zatancovať! K tomuto večeru už neodmysliteľne patrí aj štýlové dobové oblečenie z obdobia swingu, v ktorom prichádza čoraz viac návštevníkov.

Viac informácií môžete nájsť na web stránkach na www.fatsjazzband.com alebo  www.swingcafe.sk

Srdečne Vás všetkých pozývame!     

Anna Weiss

Zaujímavý rozhovor s hlavnou protagonistkou formácie FATS JAZZ BAND – Janou Dekánkovou si môžete prečítať v rubrike Rozhovory TU 

FATS JAZZ BAND - obr.2

O FATS JAZZ BAND

FATS JAZZ BAND je 9 členný orchester s virtuóznym klaviristom, vynikajúcimi inštrumentálnymi sólistami a dvomi šarmantnými spevákmi. Ako jediná slovenská kapela hrá originálny swing medzivojnového obdobia v pôvodných aranžmánoch. Počas swingových večerov znejú naživo diela džezových umelcov ako Fats Waller, Louis Armstrong, Billie Holiday, Teddy Wilson, Tommy Dorsey, Ella Fitzgerald, Lester Young a mnoho ďalších.

Členovia Fats Jazz Band-u sú vynikajúci slovenskí hudobníci a speváci, ktorí pôsobia v popredných orchestroch a big bandoch ako Slovenská filharmónia, Gustav Brom Big Band, Matúš Jakabčic Big Band, Bratislava Hot Serenaders, CZ-SK Big Band či Orchester Slovenského národného divadla.

Ladislav Fančovič: klavír, alt-sax., bandleader
Michal Matejka: gitara
Ľubomír Kamenský: trúbka, kornet
Patrik Fičor: bicie
Branislav Belorid: pozauna
Pavol Kušík: kontrabas
Branislav Dugovič: klarinet, tenor-saxofón
Jana Dekánková, Matúš Uhliarik: spev

Zdroj: A. W.

Ďalšie články

Aktuálne