6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Anketa Slávik po 15-tich rokoch končí!

Najčítanejšie

Po vyhodnotení predchádzajúcich ročníkov sa organizátori hudobnej ankety Slávik vzájomne dohodli na jej ukončení.

Dôvodom bol kontinuálne klesajúci záujem verejnosti o hlasovanie, ktoré bolo zmyslom a základom celej ankety o najobľúbenejších interpretov slovenskej populárnej hudby.

Organizátormi posledného, 15. ročníka ankety boli Produkčný dom Forza, agentúra Oklamčák Production a TV JOJ.

Priamy prenos zo Slávika 2012 bol pritom jednotkou trhu v sledovanosti TV!

Priamy prenos z odovzdávania prestížnych hudobných cien Slávik 2012, ktorý 3. februára 2013 uviedla TV JOJ, bol v čase svojho vysielania jednotkou trhu.

Galavečer si oproti minulému roku navýšil podiel na trhu na 33% a v čase svojho vysielania bol trhovým lídrom. Podľa oficiálnej tlačovej správy TV JOJ bol priamy prenos suverénny medzi mladými divákmi 15-34, kde podiel na trhu dosiahol hodnotu takmer 40% ( u mladých žien 15-24 bol podiel takmer 55%).  Výrazne nadpriemerný podiel získal priamy prenos aj v mestách – takmer 36%.

Zlatých Slávikov za rok 2012 získali spevák Peter Cmorik, speváčka Tina a skupina Desmod, ktorá si z udeľovania hudobných cien napokon odniesla aj cenu Absolútny Slávik za najväčší počet bodov.

Počas programu sa na scéne vystriedalo množstvo účinkujúcich a celý večer mal podtitul Intergalactic Music Awards. Medzi účinkujúcimi, ktorí vystúpili v priamom prenose v hudobných číslach boli Celeste Buckingham, IMT Smile, Majk Spirit, Robert Burian, Peter Bič Project, Monkey Business, Billy Barman a mnohí ďalší.

Možno si ešte spomínate: Hitom roka 2012 sa stala skladba Žijeme len raz

Víťazom kategórie Hit roka 2012, ktorú v rámci ankety Slávik 2012 vyhlásil denník Nový Čas, sa stala skladba Ego feat. Robert Burian – Žijeme len raz. S počtom hlasov 13724 zvíťazila v konkurencii ďalších štyroch nominovaných skladieb, ktoré si čitatelia Nového Času vybrali v prvom kole spomedzi desiatky slovenských pesničiek. Spomedzi všetkých hlasujúcich si výhru v hodnote 1000 € od denníka Nový Čas odniesla pani Binderová z Bratislavy.

Samotný reper zrejme tiež nečakal, že sa z jeho pesničky stane jedna z najhranejších skladieb roka. „Skladba vznikla, aby mladí nekaprovali celé leto za počítačom. A do éteru sme ju vypustili aj s klipom hneď v prvý letný deň. Aj klip sa natočil veľmi rýchlo, išli sme na zmrzku a okúpať sa na jazerá v Senci a za chvíľu sme natočili klip,“ povedal reper Ego.

Na druhom mieste v tabuľke Hit roka skončila skladba Majka Spirita – Ženy treba ľúbiť, tretiu priečku obsadila Celeste Buckingham so skladbou Run Run Run. Štvrté miesto patrí Richardovi Müllerovi a Tereze Kerndlovej s hitom Klid, mír a pokora a piata priečka Kataríne Knechtovej a jej songu Zmier svetlo s tmou.

 

Zdroj: FORZA

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne