7.3 C
Bratislava
štvrtok, 25. apríla 2024

Penta už stavia Bory MALL

Najčítanejšie

Názov projektu Bory vychádza z miestopisu lokality, kde bude stáť. Územie medzi Malými Karpatmi a riekou Moravou sa nazýva Borská nížina a historicky je známe ako miesto, kde rastú borovicové lesy – bory.

Projekt Bory má ambíciu stať sa novou mestskou štvrťou Bratislavy, ktorá významne rozšíri mesto smerom na severozápad a prinesie do spádovej oblasti doteraz chýbajúce možnosti nakupovania a trávenia voľného času. Ide o prvý development takéhoto rozsahu na Slovensku.

Investičná skupina Penta spustila v júni 2013 v lokalite Bory medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves výstavbu obchodno-zábavného centra Bory Mall. Výstavba prebehne v dvoch etapách, prvá by mala byť ukončená do dvoch rokov. Celková investícia bude vyššia ako 150 mil. eur.

[youtube]http://youtu.be/teKkv1VfN8A[/youtube]

Projekt Bory v sebe spája výnimočné možnosti nákupu, miesto na relax, občiansku vybavenosť, administratívne priestory a rezidenčné komplexy.

Projekt sa uskutoční v dvoch etapách na území s rozlohou 220 hektárov. Projekt sa skladá z komerčnej zóny Bory RETAIL ZONE, obchodno-zábavného centra Bory MALL a rezidenčnej štvrte Bory HOME.

Penta-Bory Mall-exterier


Viac o Bory RETAIL ZONE:

Je nákupná zóna, v ktorej môžu postupne vzniknúť až dve desiatky veľkokapacitných obchodných prevádzok s rozličnou ponukou tovarov a služieb. Rozmiestnenie jednotlivých budov a precízne naplánovaná infraštruktúra zaručuje bezproblémovú dopravnú obslužnosť v celom území. Inteligentný navigačný systém ušetrí návštevníkom čas. Penta predáva pozemky jednotlivým klientom, ktorí na nich budujú svoje prevádzky.

Prvou prevádzkou Bory Retail Zone sa stalo v októbri 2010 Metro Cash&Carry. Nasledovali reťazce Hornbach, ktorý spustil prevádzku na jar 2013 a čerpacia stanica Shell v jeho susedstve. V roku 2014 plánujú otvorenie svojich prevádzok siete Merkury Market a Decathlon. Rokovania prebiehajú aj s ďalšími záujemcami.

V bezprostrednej blízkosti Hornbachu sa plánuje výstavba Retail Parku – bloku obchodných prevádzok (od 250 m2) určených na prenájom. Projekt má veľkosť 7500 m2 obchodnej plochy a je naň vydané územné rozhodnutie.

Penta-Bory Mall-interier

Viac o Bory MALL:

V jarných mesiacoch tohto roka prebiehali zemné práce, výstavba sietí a komunikácií. V súčasnosti už prebieha výstavba samotného obchodno-zábavného centra Bory Mall. V prvej etape projektu vznikne vyše 50 tis. metrov štvorcových hrubej prenajímateľnej plochy, pričom v súčasnosti je s nájomcami dohodnutá na prenájom viac ako polovica.

V Bory Mall budú mať prevádzku napr.: H&M, Lindex, New Yorker, Intersport, A3 sport, Alltoys, Billa, Panta Rhei a ďalšie predajne, veľké fitness centrum, kino (12 sál) i široká ponuka služieb a občerstvenia. Návštevníci sa môžu tešiť aj na unikátny koncept pre deti, ktorý bude umiestnený v interiéri aj v exteriéri.

Viac o Bory HOME:

Realizácia projektu Bory HOME by mala podľa plánov nasledovať po ukončení výstavby Bory MALL. Pôjde o rezidenčnú štvrť v modernom architektonickom štýle s vysokým podielom zelene. Súčasťou Bory HOME bude aj kompletná občianska vybavenosť.

„Architektom projektu Bory Mall je známy taliansky architekt Massimiliano Fuksas“, doplnil Martin Danko, PR manažér a hovorca developera Penta Investments.

Michael WHITE

 

 

Zdroj: Penta Investments

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne