6.4 C
Bratislava
streda, 24. apríla 2024

Mapa.sk už aj v mobiloch

Najčítanejšie

Internetový portál Zoznam.sk prináša novinku pre používateľov – mobilnú verziu stránky Mapa.sk, prispôsobenú pre všetky typy mobilných zariadení. Obľúbená služba máp je tak v prípade potreby pohodlne dostupná s plnou funkcionalitou.

Líder v segmente máp na slovenskom internete reaguje na neustále stúpajúci počet používateľov mobilných zariadení. Návštevníkom vďaka mobilnej verzii poskytuje komfortný zážitok pri vyhľadávaní, plánovaní cesty či zobrazovaní objektov presne v momente, keď ju používateľ potrebuje. Najvyužívanejšie funkcie sú v porovnaní s klasickou desktopovou verziou plnohodnotne zachované. Mobilná verzia pre tablety je rozšírená aj o praktické funkcie merania plochy a vzdialenosti.

Pri prvej návšteve mobilnej verzie Mapa.sk vás stránkou prevedie pomocná vrstva, ktorá vám uľahčí úvodnú orientáciu na stránke a upozorní vás na jednotlivé ovládacie prvky.  Používatelia mobilných zariadení majú k dispozícii všetky druhy vrstiev štandardne dostupných na Mapa.sk – 7 hlavných vrstiev (základná, satelitná, turistická a terénna mapa, 3 historické mapy) a 3 doplnkové vrstvy (cyklomapa, turistická a administratívna mapa). Umiestnenie ovládacích prvkov vytvára používateľom dostatočný priestor na pohyb na mape. „Vývoj mobilnej stránky Mapa.sk neustále pokračuje, pre našich používateľov pripravujeme ďalšie vylepšenia, ktoré sprístupníme v blízkej budúcnosti,“ povedala produktová manažérka stránky Mapa.sk Katarína Bednárová. 

Zoznam.sk považuje v súčasnej dobe dostupnosť svojich stránok na mobilných zariadeniach za jednu z priorít, dôraz preto kladie na neustále pripájanie mobilných verzií produktov a responzívnych riešení dizajnu. V týchto dňoch svoju mobilnú verziu predstavila aj služba Katalóg firiem.

Daniela Grečnerová

Zdroj: Zoznam.sk
Foto-koláž hore: masmediálne.info

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne