5.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

Bratislava: Jesenný dobrovoľnícky maratón čaká na Medickú záhradu a Prügerku

Najčítanejšie

Mestská časť Staré Mesto už dlhodobo spolupracuje s dobrovoľníkmi. Aj vďaka ich pomoci sa podarilo zveľadiť a vyčistiť parky, ihriská či iné verejné priestory v Starom Meste. Už zajtra, v stredu 27. novembra, uprace takmer 70 dobrovoľníkov z firmy Dell – Medickú záhradu. V piatok a v sobotu (29.11., 30.11.) zasa čaká jesenný dobrovoľnícky maratón Prügerku-Staromestskú záhradu. Všetci sú vítaní. 

Prügerka-Staromestská záhrada sa nachádza v blízkosti Horského parku, vchod je z Nekrasovovej ulice. Mestská časť chce tento vzácny priestor zrevitalizovať a opäť sprístupniť verejnosti, aj preto sa uchádza o grant z komunitárneho programu Európskej únie.

S obnovou však už začala aj vďaka partnerom a dobrovoľníkom. V novembri, presne v piatok (29.11., 12.00 – 16.00) a v sobotu (30.11., 9.00 – 12.00) sa tu uskutoční už tretie dobrovoľnícke upratovanie. Pre dobrovoľníkov bude pripravený čaj aj guláš na zahriatie.

Zajtra, v stredu 27.11., sa do prác v Medickej záhrade zapojí takmer 70 dobrovoľníkov zo spoločnosti Dell. Tá si „adoptovala“ Medickú záhradu a pravidelne sa o ňu stará. Okrem dobrovoľníckych upratovaní jej zamestnanci natreli lavičky, vďaka finančnej podpore spoločnosti tu pribudli dve nové detské ihriská, na podujatí Dell Family run 2013 vyzbierali takmer 4000 eur, ktoré poputujú na zveľadenie Medickej záhrady a mnohé ďalšie.

 

Zdroj: Miestny úrad MČ Bratislava – Staré Mesto

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne