2.8 C
Bratislava
piatok, 26. apríla 2024

SME.sk spúšťa moderované diskusie

Najčítanejšie

SME.sk zavádza pri malom počte vybraných článkov nový  typ moderovanej diskusie. Zverejnené budú len príspevky čitateľov, ktoré  skutočne pomáhajú verejnej debate.

Zďaleka najčastejšími sťažnosťami, ktoré od čitateľov v SME.sk dostávajú, sú  sťažnosti na úroveň diskusií pod článkami. Diskusie na SME prinášajú denne  množstvo zaujímavých informácií a pohľadov, ale tie často zanikajú v spleti  neustále opakovaných názorov a osobných bojov medzi diskutujúcimi.

Po vzore viacerých svetových médií, ako  New York Times či BBC preto v SME.sk zaviedli nový typ diskusie:  moderovanú debatu.

Moderovanú diskusiu spoznáte podľa nápisu nad  diskusiou, keď ju otvoríte:

SME.SK moderovane diskusie

a príspevky čitateľov do takejto diskusie sa nezobrazia okamžite, ale až po  ich prečítaní a schválení moderátormi. Schválené budú len príspevky, ktoré prinášajú nové relevantné  informácie alebo kvalitne vyargumentované názory.

Pre čitateľov by to malo znamenať, že v diskusii nájdu výrazne menej  „hlušiny“ a rýchlo sa dostanú k textom diskutujúcich, ktoré prinášajú najväčšiu  hodnotu.

Tento typ diskusie zatiaľ budú používať len výnimočne, rádovo pri  jednom percente článkov, a najmä v prípadoch, kde sme doteraz diskusiu  vôbec nepovoľovali alebo spätne zakazovali, pretože počet urážlivých príspevkov  či príspevkov inak porušujúcich Kódex diskutujúceho bol v nich priveľký.

Aký typ príspevkov bude vítaný a čo najrýchlejšie schvaľovaný:
• som odborníkom na túto tému a chcem doplniť  chýbajúce informácie k článku alebo nový pohľad
• mám s témou priamu osobnú skúsenosť, ktorá je  relevantná a v tejto debate ešte nezaznela
• mám názor a viem ho podporiť  dôkazmi
• chcem reagovať na príspevky ostatných  diskutujúcich a vecne s nimi polemizovať

Aké typy príspevkov nebudú v moderovanej  diskusii vítané:
• nečítal som článok, ale už dávno mám jasný  názor
• chcem sa vyjadriť k inej téme, ktorá s touto  vzdialene súvisí
• chcem napísať svoj názor na iných  diskutujúcich
• chcem pochváliť autora alebo redakciu alebo  im vynadať (prosím, napíšte  nám do redakcie alebo priamo autorovi)
• …a, samozrejme, nikdy nebudú schválené  príspevky akýmkoľvek spôsobom útočiace na iných diskutujúcich alebo iným  spôsobom porušujúce kódex diskutujúceho

Zdroj: SME

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne