13.6 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Thapir – slovenský StartUp

Najčítanejšie

Inkubátor hub:raum vytvorený skupinou Deutsche Telekom o ktorom sme nedávno písali,  si vybral slovenskú aplikáciu vyhľadávania eventov, pričom Slováci získali 30 000 eur na ďalší rozvoj svojho nápadu. Slovak Telekom zabezpečí podporu, marketingové aktivity a poskytne svoje know-how. V budúcnosti sa otvárajú ďalšie možnosti na previazanie služby s existujúcimi produktmi Telekomu.

Thapir  je pôvodný slovenský startup. Mobilná aplikácia na základe geolokačnej technológie automaticky vyhľadáva udalosti, ktoré sa dejú v lokalite užívateľa v najbližšom čase. Môže ísť o koncerty, divadelné predstavenia, športové zápasy, ale aj aktuálne prebiehajúce zľavy alebo akcie.

Sprevádza udalosťami v okolí nielen v slovenských, ale aj európskych, či svetových veľkomestách.  Okrem podrobných informácií o akciách umožňuje aj navigáciu k miestu konania, či vyhľadávania udalostí na základe zadanej adresy. V súčasnosti je k dispozícii verzia pre operačný systém iOS.

thapir-app-obr.1         thapir-app-obr.2

Martin Horváth, spoluzakladateľ a CEO, Thapir: „Získať pre náš projekt natoľko silného partnera, akým je Slovak Telekom, znamená pre nás úžasné možnosti využitia synergií na našom domácom trhu, podporu pri vývoji produktu, ale aj príležitosť vstúpiť na zahraničné trhy s pôsobnosťou skupiny Deutsche Telekom. Už teraz sa tešíme na spoluprácu s inovatívnymi tímami združenými v startup inkubátore hub:raum Krakow.“ 

Súčasťou dohody je plánované rozšírenie aplikácie aj na platformu Android. Slovak Telekom zabezpečí podporu, marketingové aktivity a poskytne svoje know-how. V budúcnosti sa otvárajú ďalšie možnosti na previazanie služby s existujúcimi produktmi Slovak Telekomu.

Thapir prtsc 28.2.2014

Peter Helexa, senior manažér stratégie a rozvoja nového podnikania, Slovak Telekom: „Slovak Telekom plánuje ďalej podporovať začínajúce slovenské firmy a startupy. Stretávame sa u nás s množstvom šikovných mladých ľudí, ktorí majú skvelé nápady a chuť realizovať ich vo väčšom rozsahu. Chceme im ponúknuť túto možnosť spolu s našimi skúsenosťami, know-how, marketingovou silou a financovaním, aby mohli realizovať svoje vízie.“

hub:Raum Krakov je startup inkubátor vytvorený skupinou Deutsche Telekom v apríli 2013. Zameriava sa na podporu inovatívnych firiem zo strednej a východnej Európy prostredníctvom prepájania tímov, vízií a skúseností s korporátnou silou popredných svetových telekomunikačných spoločností. Ponúka komplexný balík počiatočného financovania, spolupráce, pracovného priestoru, školenia a prístupu k Deutsche Telekom aktívam.

 

Zdroj: Telekom

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne