25.1 C
Bratislava
nedeľa, 5. mája 2024

Bývalý moderátor rádia Viva Metropol si sťažuje na nevyplatené honoráre. Vzniká nové Rádio Metropol (aktualizované)

Najčítanejšie

Bratislavské rádio Viva Metropol sa borí v problémoch s nevyplatenými faktúrami od reklamných partnerov a nemá prostriedky na úhradu platieb moderátorom. Bývalý moderátor rádia Jaro Kurpel si v stredu 9.6. na facebooku vylieval srdce, že nemá vyplatené honoráre od februára tohto roku. Vznikne nové Rádio Metropol?

Bývalý moderátor rádia Viva Metropol Jaro Kurpel upozornil v utorok 9. júna na facebooku na peripetie so svojím bývalým zamestnávateľom, ktorý mu nevyplatil honorár už za mesiac február tohto roka.

„Dostávate ma do existenčných problémov, takže nemám inú možnosť. Od tohto momentu máte 7 dní na to, aby ste mi uhradili honoráre za mesiace Február 2015, Marec 2015 a Apríl 2015 a to do utorka 16.6.2015 do 9:00. V opačnom prípade pristúpim k ďalším krokom a tento záväzok budem od vás vymáhať. Moja trpezlivosť má tiež svoje hranice,“ napísal na facebooku Jaro Kurpel.

Rádio Viva Metropol, ktoré je nástupcom populárneho rádia Viva, ale vysiela z podstatne menším záberom, len na frekvencii bývalého bratislavského Superrádia. Verejne priznalo existenčné problémy už v máji tohto roku, keď do vysielania zaradilo prúd hudby, bez moderátorských vstupov. Situáciu sa snažia zachrániť a vysielanie zas obnoviť v plnom rozsahu.

„Milí Viváci a naši priaznivci. Určite ste už postrehli, že v našom vysielaní nastali zmeny. Z rôznych informačných kanálov sa dozvedáte čiastkové informácie. Je našou povinnosťou a veľkým záväzkom voči vám poskytnúť vysvetlenie. Od 6. mája sme museli pristúpiť k obmedzeniu nášho vysielania. Dôvodom sú financie. Niektorí zo zadávateľov reklamy nám dodnes dlhujú nemalú čiastku peňazí, ktorá je prepotrebná k činnosti komerčného rádia. Na vyriešení tejto situácie pracujeme. Snažíme sa naše rádio pre vás, verných poslucháčov, zachrániť. Hneď ako sa situácia zlepší sa na naše frekvencie vrátia aj vaši obľúbení moderátori a správari. Prosíme vás o trpezlivosť a zachovanie vašej priazne. To je to, čo nás v našom úsilí ženie vpred. Ďakujeme,“ uviedlo rádio 13. mája.

Masmedialne.info sa pokúsilo kontaktovať Milana Kodaja, riaditeľa mediálneho zastúpenia rádia Viva Metropol, ktorý je zároveň konateľom spoločnosti Radio Production House.

Frekvenciu na ktorej vysiela rádio Viva Metropol pôvodne pridelia Rada pre vysielanie a retransmisiu spoločnosti Intersonic. Spoločnosť Radio Production Hose spoločnosti Intersonic  len pomáha zabezpečiť vysielanie.

Existuje preto reálna možnosť, že ak sa spoločnosti Radio Production House nepodarí situáciu stabilizovať, spoločnosť Intersonic rozbehne nové bratislavské rádio.

Ako sme vás  informovali už 4. mája tohto roku, spoločnosť Intersonic si nechala dokonca už zaregistrovať na Úrade priemyselného vlastníctva ochranné známky na nové názvy, medzi iným aj na názov Rádio Bratislava.

S otázkou, či je teraz aktuálne zakladanie nového bratislavského rádia som obrátil na konateľa spoločnosti Intersonic Ivana Lacha.

Obrátil som sa aj na Radu pre vysielanie a retransmisiu s otázkou, či oznámila spoločnosť Intersonic zmenu názvu a programovej štruktúry rádia Viva Metropol.

Správu následne aktualizujem o ich vyjadrenia.

Marián Luha

 

Aktualizované 18:04 hod:

Spýtal som sa pána Lacha, konateľa spol. Intersonic:

Sú problémy v spol. Radio Production House predzvesťou vzniku nového rádia, napr. pod označením Radio Bratislava, názov, ktorý ste si dali zaregistrovať na Úrade priemyselného vlastníctva?

Spoločnosť Intersonic si dala zaregistrovať 3 názvy pre svoje rádio. Radio Bratislava, Hit rádio Bratislava sú v konaní, názov Rádio Metropol je platná ochranná známka. Rozhodnutie, ktorý názov budeme používať je ešte v jednaní,“  povedal pre masmedialne.info Ivan Lacho, konateľ spoločnosti Intersonic.

„Čo sa týka moderovaného vysielania, pracujeme na tom aby sme ho čo najskôr obnovili. Spoločnosť Intersonic si bude znova rádio prevádzkovať vo vlastnej réžii. Zmluva o mediálnom zastúpení s Radio Production House vyprší 1.7.2015. Sme v jednaní s novou mediálnou agentúrou o zastupovaní rádia, „ doplnil pre masmedialne.info Ivan Lacho, konateľ spoločnosti Intersonic.

Aktualizované 10.6.2015:

Na otázku Oznámila Rade spoločnosť Intersonic zmenu názvu a programovej štruktúry Rádia Viva Metropol? odpovedala RVR:

„Spoločnosť INTERSONIC spol. s r.o. Rade oznámila zmenu programovej skladby od 27. 5. 2015 (100 % tvorí kategória „ostatný program“); zmenu názvu programovej služby vysielateľ Rade neoznámil. Vysielatelia sú povinní oznámiť tieto zmeny Rade v lehote 15 dní od ich uskutočnenia,“ povedala pre masmedialne.info Lucia Jelčová, hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu.

Aktualizované 1.7.2015:

Všetky nové informácie k situácii v Rádiu Viva Metropol môžete nájsť tu:
>Aktuálne: K situácii v rádiu Viva Metropol

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne