12.5 C
Bratislava
sobota, 18. mája 2024

Viete prví: Rádio Aligator zmenilo majiteľov. Bude sa rebrandovať na Rádio RTL2? (aktualizované)

Najčítanejšie

Viete prví Rádio Aligator zmenilo majiteľov. Bude sa rebrandovať na Rádio RTL2
zdroj: Rádio Aligator

Náš čitateľ Majo Straka nás upozornil na vlastnícke zmeny v spoločnosti, ktorá má licenciu na vysielanie rockového rádia Aligator. Chystá sa repozicioning a rebranding rádia Aligator na RTL2? Zisťujeme podrobnosti.

Rádio Aligator pôsobí na Slovensku už od roku 2007, ako rockové rádio.

V októbri roku 2013 prešlo refreshom a rebrandingom a zmenilo názov na Rádio Aligator – Classic Rock Radio  > pozri

Držiteľom licencie  Rádia Aligator je spoločnosť Radio ON, s.r.o. ktorú vlastní spoločnosť IKT MEDIA, s.r.o.

A práve tu došlo k zmene majiteľov, ktorými sa stali Milan Králik (ex-šéf Fun Rádia a ex-programový riaditeľ Rádia Hey) a Norbert Lazar (predpokladáme, že je to bývalý vlastník rádia Best FM)

Dodnes Rádio Aligator pôsobí iba ako bratislavské rockové rádio a vysiela na frekvencii 97,2 FM.

Je tu možnosť, že Rádio Aligator sa zmení na Rádio RTL2.

Doménu  www.rtl2.sk si totiž zaregistrovala tento rok spoločnosť Radio ON, ktorá vlastní rádio.

Pričom RTL2 je známa francúzska súkromná stanica vlastnená spoločnosťou RTL Group.

Na Slovenskom trhu funguje viacero rockových rádií. Je tu silná Rocková republika ale aj Rádio One Rock a Rádio Anténa Rock, ktoré rebrandovalo z pôvodného Rádia Anténa > pozri

Tieto rádiá rozširujú svoje pokrytie stále o nové frekvencie. Rádio Aligator však vôbec neexpanduje. Možná zmena profilácie Rádia Aligator, ak sa uskutoční so silným partnerom akým je RTL Group, preto dáva  väčší zmysel.

So svojím doterajším pokrytím Rádio Aligator dokáže naplniť reklamný rozpočet z media mixu stredne väčších firiem, čo môže byť  však pre fungovanie rádia málo efektívne.

Rada pre vysielanie a retransmisiu vo februári minulého roku rozhodla kladne o žiadosti spoločnosti Radio ON zo dňa 15. januára 2014 a predĺžila jej licenciu na vysielanie pre Rádio Aligator  až do 17. augusta 2023.

„Rada momentálne neeviduje žiadne oznámenie spoločnosti Radio ON s.r.o. o zmene názvu a programovej skladby programovej služby, ktorú vysiela, „ uviedla pre masmedialne.info  Lucia Jelčová, hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu.

Zisťujem podrobnosti. Otázky som adresoval aj priamo Milanovi Králikovi.

Marián Luha

Aktualizované 15.6.2015:

“ Vysielateľ je v zmysle zákona povinný oznámiť Rade všetky zmeny tykajúce sa údajov uvedených v žiadosti o licenciu do 15 dní od vzniku týchto zmien. Zmena právnych skutočnosti spoločníka držiteľa licencie medzi také zmeny nepatri. Rada aktuálne neeviduje žiadne oznámenie zmeny skutočností ani žiadosť o zmenu licenciu od spoločnosti Rádio ON, s.r.o., „ povedala pre masmedialne.info Lucia Jelčová, hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne