23.6 C
Bratislava
nedeľa, 5. mája 2024

Aktuálne: O situácii v rádiu Viva Metropol

Najčítanejšie

Radio
zdroj ilustračnej foto: pixabay.com

Ako sme vás už informovali Rádio Viva Metropol v súčasnosti vysiela iba hudbu bez vstupov moderátorov, tí z rádia už odišli. Zmluva spoločnosti Radio Production House s Intersonicom skončila k 1. júlu. Licenciu na vysielanie rádia však i naďalej vlastní spoločnosť Intersonic. Plno formátovo, t.j. i so vstupmi moderátorov plánuje Intersonic začať vysielať už od septembra.

„Zmluva s RPH skončila 30.6.2015. Rádio bude ďalej prevádzkovať Intersonic. Názov rádia nie je uzavretý. Prichádzajú do úvahy všetky verzie: Metropol, Viva M, Bratislava. Niektorých bývalých moderátorov sme už oslovili. Mapujeme situáciu ďalej. Rádio by malo znova naštartovať plno formátové vysielanie v priebehu septembra,“ povedal pre masmedialne.info v stredu 1. júla Ivan Lacho, konateľ spoločnosti Intersonic.

Bližšie informácie som zisťoval aj v Rade pre vysielanie a retransmisiu, ktorá spoločnosti Intersonic licenciu pre rozhlasové vysielanie v minulosti udelila.

„Rada pozvala spoločnosť Intersonic, s.r.o. na ústne pojednávanie, ktoré sa uskutoční v rámci najbližšieho zasadnutia Rady, na ktorom by mal vysielateľ zdôvodniť zmenu licencie, o ktorú žiada, aj prípadné ďalšie skutočnosti týkajúce sa jeho vysielania. Na Vaše otázky bude preto možné odpovedať až v utorok, 7. 7. 2015 po skončení zasadnutia Rady, na ktorom sa bude vecou zaoberať, „ povedala pre masmedialne.info Lucia Jelčová, hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu.

Bývalý moderátor Rádia Viva Metropol Jaro Kurpel, ktorý z rádia odišiel pre nevyplatený honorár 3444 eur každý deň na svoj vlog pridá ako protest vždy jedno video. Všetky videá > pozri

Prečítajte si aj: Bývalý moderátor rádia Viva Metropol si sťažuje na nevyplatené honoráre. Vzniká nové Rádio Metropol (aktualizované)

Rada pre vysielanie a retransmisiu môže rozhodnúť aj o odňatí rozhlasovej licencie „rádiu Viva“ ak spoločnosť Intersonic nezabezpečí vysielanie v súlade s platnou licenciou. Situáciu budem i naďalej sledovať.

Aktualizované 11.7.:

„Zástupca spoločnosti Intersonic sa zúčastnil na zasadnutí Rady pre vysielanie a retransmisiu v utorok 7. júla s jedinou otázkou: Kedy začneme vysielať v plnom formáte. Naša odpoveď bola, že v priebehu septembra postupne pridáme moderované vysielanie. Rada odsúhlasila dočasnú zmenu vysielacej štruktúry na voľný prúd hudby ako sme žiadali,“ povedal pre masmedialne.info Ivan Lacho, konateľ spoločnosti Intersonic a držiteľ licencie na rozhlasové vysielanie.

Marián Luha

Sledujte nás aj na Facebooku

Pozrite si – Bývalý moderátor Rádia Viva Metropol Jaro Kurpel, ktorý z rádia odišiel pre nevyplatený honorár 3444 eur každý deň na svoj vlog pridá ako protest vždy jedno video:

[youtube height=“HEIGHT“ width=“WIDTH“]https://www.youtube.com/watch?v=RqqEHGNAvVY[/youtube]

 

[youtube height=“HEIGHT“ width=“WIDTH“]https://www.youtube.com/watch?v=6bWOj9kMjLs[/youtube]

 

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne