7.1 C
Bratislava
utorok, 23. apríla 2024

E-shop Alza expanduje na maďarský trh

Najčítanejšie

Alza bude v Maďarsku fungovať na webe Alza.hu, kde si zákazníci môžu prezerať výrobky vo svojej jazykovej mutácii.

Obrat spoločnosti Alza rastie na zahraničných trhoch, ako uvádza o desiatky percent každý mesiac a najlepšie si spoločnosť vedie vo Veľkej Británii, Nemecku, Španielsku a Francúzsku.

Zásobovanie do Maďarska bude prebiehať zo slovenského veľkoskladu v Senci.

„Pozitívny prínos komunikácie v národnom jazyku sme si overili pri samotných webových stránkach alza.co.uk, alza.de a alza.at,“ povedal marketingový riaditeľ Alzy Karel Kučera.

V zahraničí najviac nakupujú zákazníci v Alze smart televízory, digitálne fotoaparáty, domáce spotrebiče, hračky a športový tovar.

Spoločnosť Alza chce ponúkať v zahraničí, tak ako na domácich trhoch, benefit rýchlej dostupnosti a cien tovaru.

Zahraničná expanzia znamená tiež neustále posilňovanie pracovných tímov. „Celoročne hľadáme profesionálov v oblasti IT a jazykovo vybavených zamestnancov pre naše call centrum aj marketing. Na trhu chýbajú tiež skladníci alebo obchodníci,“ doplnil Kučera.

Celkový obrat spoločnosti prekročil v roku 2015 531 miliónov eur bez DPH, spoločnosť Alza preto patrí medzi lídrov na Českom a Slovenskom trhu.

mimozemstan Alzak v Madarsku
Alzák v Maďarsku

Počiatky firmy siahajú do Čiech a datujú sa ku koncu roku 1994, kedy firmu založil na živnostenský list majiteľ Aleš Zavoral. Názov firmy tvoria dve začiatočné písmená jeho mena a priezviska.

V roku 2004 zahájila Alza vstup i na Slovensko.

Špecifickým prvkom v marketingovej komunikácii spoločnosti je maskot mimozemšťan Alzák, ktorý sa narodil v roku 2008.

Prečítajte si aj > E-shop Alza.sk nechtiac propagoval vo svojej reklame konkurenciu Hej.sk

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne