15.5 C
Bratislava
sobota, 18. mája 2024

Facebook chce so start-up projektu „tbh“ urobiť druhý Instagram

Najčítanejšie

Aplikácia „tbh“, ktorá v priebehu posledných týždňov zaznamenala rekordný počet stiahnutí, je na najlepšej ceste stať sa podobnou platformou akou je Instagram.

Autormi projektu „tbh“, ktorý je momentálne dostupný iba pre operačný systém iOS sú Nikita Bier, Erik Hazzard, Kyle Zaragoza a Nicolas Ducdodon.

Podstatou jednoduchej aplikácie, ktorá sa teší mimoriadnej obľube medzi mladistvými, je posielanie anonymných komplimentov. Funguje to tak, že po nainštalovaní aplikácie a načítaní kontaktov má používateľ okamžite k dispozícií jednoduché a nekonfliktné otázky.

Napríklad na otázku „Na párty je najlepšie zobrať so sebou“ môže používateľ vybrať jedného z náhodne vygenerovaných štyroch priateľov, ktorí sú mu ponúknutí ako odpoveď.

Priateľ, ktorého používateľ zvolil v odpovedi, následne dostane notifikáciu v podobe komplimentu ako reakciu, že bol zvolený ako najvhodnejšia osoba, ktorú je možné zobrať so sebou na párty. Tento kompliment bude zaslaný ako anonymný, pretože cieľom aplikácie je nezverejňovať žiadne mená.

O kúpu aplikácie má podľa informácií TechCrunch.com záujem sociálna sieť Facebook.

Finančné podmienky kúpnej transakcie podľa informácii z článku neboli zverejnené, ale podľa neoficiálnych zdrojov, by mal Facebook štvorici zakladateľov projektu „tbh“ zaplatiť nie menej ako 100-miliónov dolárov.

Celá kúpno-predajná transakcia nebude vyžadovať žiadne ďalšie regulačné schválenie.

Ako súčasť tejto dohody sa autori projektu „tbh“, teda Nikita Bier, Erik Hazzard, Kyle Zaragoza a Nicolas Ducdodon pripoja k centrále spoločnosti Facebook v kalifornskom meste Menlo Park.

Ich práca na aplikácii bude pokračovať, s tým rozdielom, že na jej rozšírenie budú môcť používať peňažné, inžinierske, antispamové a lokalizačné zdroje Facebooku.

Nikita Bier, Erik Hazzard, Kyle Zaragoza a Nicolas Ducdodon sa stanú zamestnancami sociálnej siete, budú tiež používať e-mailové adresy Facebooku. Čiže podobnej samostatnosti akú dostal Instagram alebo WhatsApp, ktoré používajú vlastné e-mailové adresy a nachádzajú sa vo vlastných budovách, sa nedočkajú.

„Keď sme sa stretli s Facebookom, zistili sme, že zdieľame veľa rovnakých základných hodnôt o spájaní ľudí prostredníctvom pozitívnych interakcií. Najdôležitejšie bolo, že nás presvedčili ich spôsoby, ktoré by nám pomohli realizovať našu víziu a dostať ju k viacerým ľuďom,“ napísal tím „tbh“ vo svojom vyhlásení.

„Spoločnosť tbh a Facebook majú spoločný cieľ a to budovať komunitu a umožňovať ľuďom zdieľať spôsoby, ktoré nás zblížia. Sme ohromení spôsobom, akým to robí tbh, čiže prostredníctvom prieskumu verejnej mienky a zasielania správ. S prostriedkami Facebooku môže projekt tbh pokračovať v rozširovaní a budovaní pozitívnych skúseností,“ vyjadrila sa pre TechCrunch.com spoločnosť Facebook.

Podľa TechCrunch.com je zaujímavé, že Facebook sa rozhodol „tbh“ kúpiť a nie odkopírovať, tak ako to urobil pri iných aplikáciách alebo službách.

Za posledných niekoľko týždňov zaznamenala aplikácia „tbh“ viac ako 5-miliónov stiahnutí a denne má viac ako 2,5-milióna aktívnych používateľov.

Najväčším problémom aplikácie je ako udržať používateľov aktívnych. Ale snažiť sa súčasne udržať servery online, napísať nové otázky a vytvoriť novú funkciu, ktorá pritiahne pozornosť používateľov, bola pre tak malý tím ťažká úloha.

Facebook je pre „tbh“ veľkou pomocou, vďaka čomu budú môcť jednoduchšie rozvíjať svoj projekt. Aplikácia zostane aj naďalej bezplatná a bude dostupná na stiahnutie aj pre iOS aj pre Android.

Jedným z mnohých dôvodov, prečo sa Facebook rozhodol „tbh“ kúpiť tak skoro, je možná obava z toho, že by aplikáciu mohol kúpiť Snapchat.

Zdá sa, že aplikácia môže maž naozaj veľký potenciál a dokonca poukazuje na skutočnosť, že priestor na rozvíjanie nových zážitkov z používania mobilných zariadení je stále veľký.
Nikita Bier pre techcrunch.com uviedla, že sociálne produkty sú tým, čo na internete chýba už od jeho úplného počiatku.

A práve sociálne produkty, ktorých podstatou je pozitívna odozva a láska sú ďalším míľnikom v smerovaní sociálnych sietí.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne