RTVS do jesennej programovej ponuky zaradila nový cestopis PPPíter v Afrike. Diváci uvidia 10 častí v nasledujúcich 10 týždňoch, každá z nich bude dlhá 10 minút. Hlavný protagonista je youtuber Peter, ktorý divákov prevedie menej známymi destináciami v Afrike. Prvý diel odštartoval už od 1. septembra na Dvojke.

Ako vznikal cestopis PPPíter v Afrike? Aká bola spolupráca s RTVS?

Cestopis začal vznikať krátko pred mojim 3-mesačným výletom do Afriky, ktorý sme si, spoločne s priateľkou, naplánovali na leto po ukončení vysokej školy. Itinerár sme pripravovali pol roka a chceli sme vidieť a zažiť čo najviac bizarností, šialeností a vecí, o ktorých nemajú ľudia v našich končinách poňatia.

Krátko pred odletom sa mi ozvala nemenovaná firma, ktorá zastupovala ešte nemenovanejšiu vznikajúcu internetovú televíziu. Náš itinerár sa im zapáčil natoľko, že mi ihneď ponúkli pekné peniaze s tým, že mám z tej cesty natočiť cestovateľský seriál, ktorý by po návrate uverejnili.

A tak sme odlietali s tým, že ideme natočiť pre slovenské končiny unikátnu vec, bude nás to baviť a ešte za to bude zaplatené. Po štyroch natočených epizódach začali machinácie s financiami.

S investorom a aj s firmou, ktorá ich zastupovala sa takmer nedalo skontaktovať a dohodnúť. Menili plány, čiastky a dohodu. Ja som však po štyroch epizódach videl v projekte taký potenciál, že som na vlastné náklady všetky epizódy dotočil.

Po návrate mi bolo oznámené, že internetová televízia sa ruší a že mi nič nedajú, zostrihal som teda jednu epizódu a začal seriál ponúkať rôznym iným subjektom.

Všetci o to mali záujem, ponúkali mi však peniaze hodné malej instagramovej kampane, nie desaťdielneho seriálu zo západnej Afriky.

Napokon sa ozvala RTVS, projekt som odprezentoval pred dramaturgickou radou a odkúpili ho. Spočiatku bolo z ich strany všetko veľmi spomalené, ale akonáhle prišlo finálne odklepnutie projektu a zaradenie do jesenného programu, veci nabrali rýchly spád a začali sme v strižni strihať.

Napriek tomu, že v čase dohôd s RTVS vrcholili negatívne správy o tejto inštitúcii, sa mi s nimi spolupracovalo nadmiernu príjemne, projektu boli pridelení skvelí zvukári, strihač a dramaturg a všetko šlo ako po masle. Nemôžem povedať krivého slova.

Chystá sa pokračovanie?

O pokračovaní zatiaľ neviem, to by ma museli kontaktovať kompetentní ľudia. Mám v hlave ešte jeden extrémne zaujímavý projekt, ktorý by bol určite zaujímavý aj v zahraničí, len by som musel vidieť záujem zo strany televízie.

Prečo ste sa rozhodli založiť si vlog? Čo je cieľom? A ako dlho funguje?

Zdroj foto: FB PPPeter

Ak máte na mysli YouTube kanál, tak ten som si prvýkrát založil v roku 2007. Po ôsmych rokoch som spoločne s kamarátmi predaboval dva kompletné filmy Harryho Pottera, neskôr som chvíľu točil s ďalším kamarátom skrytú kameru v uliciach a napokon som sa vydal na sólo dráhu po anglicky, v roku 2016.

Mojim cieľom je zabávať ľudí prostredníctvom komediálnych a cestovateľských videí, pretože nič ma nebaví tak ako práve tvoriť videá a všetko s tým spojené – scenár, natáčanie, strihanie. Živiť sa tým, čo vás najviac baví a napĺňa, je recept na šťastný život.

Foto na tiulke: PPPíter (zdroj: FB PPPeter)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu