23.5 C
Bratislava
nedeľa, 5. mája 2024

Vianočný prieskum: Tretina Slovákov nakupuje darčeky na poslednú chvíľu

Najčítanejšie

Vianoce patria k najobľúbenejším sviatkom v roku, no napriek tomu si až tretina Slovákov necháva nákup darčekov na posledný týždeň pred Vianocami.

Dokonca 2% z nás si z nákupu darčekov vytvorilo adrenalínovú aktivitu na Štedrý deň, čo potvrdzujú aj predaje najväčšieho zľavového portálu na Slovensku. Ukázal to prieskum na stránke ZľavaDňa, do ktorého sa zapojilo takmer 4 tisíc respondentov.

Tí zodpovednejší z nás (40% opýtaných) štartujú lov na darčeky už s príchodom prvých reklám v polovici novembra. Každý desiaty Slovák pripravuje pre rodinu zoznam želaných darčekov.

So zoznamom alebo bez, každý piaty Slovák uviedol, že už aspoň raz v živote našiel pod stromčekom ponožky a viac ako 16% opýtaných sa priznalo, že radosť z darčekov pod stromčekom občas aj predstiera.

„Vianoce patria k najkrajším obdobím roka, avšak prinášajú aj nemalú dávku stresu z nákupu darčekov. Naším zámerom bolo pozrieť sa na túto úsmevnú a možno aj trochu odvrátenú stránku Vianoc. Mnoho zákazníkov nevie, čo nakúpiť pre svojich blízkych a preto prinášame na našej stránke darčekového sprievodcu s možnosťou nakúpiť darčeky naozaj na poslednú chvíľu, hovorí Peter Blažečka, PR & marketing manager ZľavaDňa.

Prieskum potvrdil, že pre väčšinu z nás (70% opýtaných) sú Vianoce najkrajším obdobím v roku, no pravda je, že pre mnohých sú predvianočné prípravy a zháňanie darčekov stresujúce.

Až 17% Slovákov v prieskume uviedlo, že aspoň raz v živote by chceli zažiť Vianoce, kde je o všetko postarané. Každý piaty potom priznal, že vianočné dni sú síce pekné, ale monotónne.

„Aj v našich štatistikách predaja vidíme, že rastie obľúbenosť predaja pobytov počas sviatkov, medzi sviatkami a samozrejme aj silvestrovských pobytov. Slováci už nechcú tráviť čas len doma a preto čoraz viac hľadajú inšpirácie na trávenie voľných dní. Aktuálne máme v ponuke viac ako 30 pobytov na Slovensku a v zahraničí s možnosťou využitia počas vianočných sviatkov, “ uzatvára Peter Blažečka.

(ts)

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne