17.8 C
Bratislava
piatok, 3. mája 2024

Ľubomír Huďo pre nezhody ukončil spoluprácu s portálom Infovojna.sk, ďalej pokračuje na konšpiračnom Kulturblog.sk

Najčítanejšie

Konšpiračný web Infovojna.sk vznikol v roku 2015 a prevádzkuje ho jeden zo zakladateľov konšpiračného internetového rádia Slobodný vysielač Norbert Lichtner.

Zo Slobodného vysielača odišiel v roku 2015 s Norbertom Lichtnerom i Ľubomír Huďo, ktorý bol zároveň redaktorom konšpiračného časopisu Zem&Vek.

Na portáli InfoVojna.sk bol stálym hosťom v relácii Svetové udalosti bez politickej korektnosti. Zároveň mal i reláciu Po stopách pravdy na webe Kulturblog.sk a tá bola dôvodom ukončenia spolupráce v InfoVojne.

„Pretože nevidím rozdiel, pokiaľ ide o moju osobu v tom, ako informujem či už v rámci InfoVojny alebo Kulturblogu, nakoľko zostávam konzistentným v hodnotových a názorových vyjadreniach, odmietol som pristúpiť na výber, buď InfoVojna alebo Kulturblog za stanovených podmienok – v prípade pokračovania spolupráce s KB, môžem vysielať v IV raz týždenne, alebo mám opustiť KB a môžem v IV vysielať neobmedzene. Takúto možnosť výberu považujem za nátlak, pod ktorým nemienim pracovať, pretože som si rôzne nátlakové akcie užil dostatočne v mainstreame,“ vyjadril sa Ľubomír Huďo k dôvodom svojho odchodu.

V minulosti pôsobil Huďo ako novinár v Slovenskom rozhlase, v denníkoch Ľud, Roľnícke noviny, bol redaktorom denníka Práca, Smena, písal pre Výber a Expres, pôsobil i v denníku Slovenská Republika a v Slovenskej televízii.

S portálom Kulturblog.sk je spájaná strana Naše Slovensko. „Občianske združenie Mladí proti fašizmu našli na stránke Ministerstva vnútra v sekcii evidencie občianskych združení informáciu, že členmi prípravného výboru občianskeho združenia Kulturblog sú Ján Pastuszek, Milan Mazurek a Dávid Pavlík,“ ako uviedol bloger Ján Benčík.

Zdroj foto: blog/J. Benčík

„Ženskou hviezdou Kulturblogu je gymnazistka Lívia Garčalová, aktívna členka Ľudovej mládeže, mládežníckej organizácie Kotlebovej ĽSNS. Znak Ľudovej mládeže je okrem názvu prakticky identický so znakom ĽSNS a funkcionármi Ľudovej mládeže sú funkcionári a členovia ĽSNS,“ doplnil na svojom blogu Ján Benčík.

Sympatizantom strany Naše Slovensko je i zakladateľ Infovojny Norbert Lichtner, ktorý za stranu pôvodne kandidoval do volieb v Európskom parlamente v roku 2019. Neskôr z kandidátky odstúpil.

Rádio Slobodný vysielač, magazín Zem&Vek, alebo Infovojna.sk, v ktorých Ľubomír Huďo pôsobil sú označované, ako konšpiračné médiá a rovnaké znaky vykazuje i web Kulturblog.sk, ktorý má negatívne hodnotenie 8,8 na stránke projektu Konšpirátori.sk, Infovojna.sk má rovnaké hodnotenie 8,8, slobodnyvysielac.sk 9,2 a magazín zemavek.sk má hodnotenie 9,5.

Na čiernom zozname sú podľa iniciatívy Konšpirátori.sk weby s klamlivými, či propagandistickými informáciami.

Za projektom stojí spoločnosť NetSuccess, ktorú vlastní spoločnosť Petit Press, ktorá vydáva denník SME.

Zaradené weby hodnotí odborná komisia, v ktorej sú napríklad Juraj Smatana, stredoškolský učiteľ, CEO spoločnosti Zoznam Martin Mác, alebo Dávid Tvrdoň a Alexej Fulmek zo SME.

Úlohou projektu je upozorniť zadávateľov reklamy, aby na takýchto konšpiračných weboch svoju reklamu nezobrazovali, napríklad v reklamnom systéme Google Display Network je možné na základe zoznamu takéto weby vyňať zo zobrazovania reklám.

Na zozname sa nachádzajú aj weby, ako hlavnespravy.sk, dolezite.sk, parlamentnelisty.sk, badatel.net a ďalšie.

Neuvádzanie zdrojov, kradnutie informácií, fotiek či dokonca celého obsahu je naozaj závažná vec, ktorá veľmi poškodzuje prácu, nasadenie a iniciatívu novinárov. Takéto správanie zo strany týchto médií je nekorektné a narúša celkový obraz a integritu slovenského mediálneho prostredia.

Prečítajte si tiež:

https://www.bratislavskyvecernik.sk/konspiracny-web-infovojna-sk-odcudzil-clanok-z-webu-glob-sk/

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne