15.5 C
Bratislava
sobota, 18. mája 2024

Súd rozhodol o vymazaní Hlavných správ zo zoznamu konšpiračných webov

Najčítanejšie

„Občianskemu združeniu Konšpirátori.sk bolo doručené neodkladné opatrenie vydané Okresným súdom Bratislava II. To nám prikázalo odstrániť web hlavnespravy.sk zo zoznamu webov s pochybným obsahom, až pokým nepadne súdne rozhodnutie. Aj keď neodkladné opatrenie rešpektujeme, naďalej sme presvedčení, že Hlavné správy na zoznam dezinformačných webov patria,“ uviedli na svojom blogu zakladatelia projektu Konšpirátori.sk.

Podľa Jána Urbančíka, predsedu občianskeho združenia Konšporátori.sk je dôležité, aby súd čo najskôr určil pojednávanie a vo veci rozhodol, zatiaľ ale platí súčasné mimoriadne opatrenie súdu a konšpiračný web Hlavné správy na zozname konšpiračných webov nemôže figurovať. Informáciu priniesli Mediálne.sk.

Ešte donedávna mali Hlavné správy v zozname vysoké negatívne hodnotenie. Konšpiračný web je súčasťou Asociácie nezávislých médií, ktorá okrem Hlavných Správ združuje i konšpiračný web Slobodný vysielač, alebo Zem&Vek, ktoré majú v zozname na webe Konšpirátori.sk negatívne hodnotenie 9,2 a 9,5.

Zisk z reklamy zostáva pre dezinformačné weby aj naďalej jednou z častých možností financovania. Tento zdroj príjmov sa ale v posledných rokoch pre weby znížil.

Zásluhu na tom má práve iniciatíva Konšpirátori.sk, ktorá má formu verejnej databázy webových stránok s neserióznym, klamlivým, podvodným, konšpiračným alebo propagandistickým obsahom. Počas jedného roka sa iniciatíve podarilo prekaziť propagáciu až 16-tisíc kampaniam. > Čítaj viac

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne