7.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Koronavírus a nákupná horúčka Čechov a Slovákov?

Najčítanejšie

Agentúra Nielsen spracovala týždenné elektronické dáta českých aj slovenských reťazcov za minulý 9. týždeň. Prinášame Vám aktuálne dáta, v ktorých zmapovali vývoj vybraných skupín potravín aj drogistického tovaru po tom, čo postupne v celej Európe pribúdajú potvrdené prípady koronavírusovej infekcie COVID-19.

Nákupná horúčka sa prejavila aj u českých a slovenských spotrebiteľov. Aj keď Slovensko zaznamenalo prvý potvrdený prípad ochorenia COVID-19 len v piatok 6. marca, Slováci pozorne sledovali situáciu v iných krajinách a hlavne u našich českých susedov a začali sa zásobovať.

Nielsen vytipoval kategórie, ktoré sú významnejšie z hľadiska tržieb a porovnal vývoj tržieb v minulom (t.j. 9. týždni) tohto roka s rovnakým obdobím minulého roka a na porovnanie pripájame aj porovnanie rastu tržieb počas celého roka 2019 vs. 2018.

Napr. tržby za múku vzrástli v ČR 9. týždni 4x oproti rovnakému obdobiu minulého roka, extrémne narástli tržby za čistiace prostriedky na ruky (bez vody) – 14-krát a trojnásobne aj mydlá.

Agentúra Nielsen do analýzy zahrnula predaje z reťazcov Tesco, Kaufland, Billa, Terno, Fresh Supermarkets, Moja Samoška, Kraj, 101 drogerie, dm drogerie, Teta v Slovenskej republike.

A reťazce Albert, Billa, Globus, Kaufland, Penny, Tesco, Trefa, dm drogerie, Rossmann, Teta, Top Drogerie v Českej republike.

 

(ts, red)

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne