11.3 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

Nadácia TV JOJ spúšťa dlhodobú zbierku pre deti s rakovinou

Najčítanejšie

Televízia JOJ odpremiérovala tento týždeň prvé dve epizódy nového rodinného seriálu JENNY. Okrem osvety má seriál ambíciu pomáhať. Nadácia TV JOJ preto spustila Zbierku pre deti s rakovinou.

Nadácia TV JOJ spustila v stredu, 4. marca, dlhodobú zbierku, ktorá presahuje aj seriál JENNY. Znamená to, že zbierka pre deti s rakovinou potrvá aj po odvysielaní rodinného seriálu.

Téme detí a dospievajúcich mladých ľudí s rakovinou sa bude Nadácia TV JOJ prostredníctvom zbierky systematicky venovať na obrazovke televízie JOJ a tiež na televíznych webových stránkach.

Zbierku pre deti s rakovinou môžete podporiť zaslaním sms v hodnote 3 EUR na číslo 855 v sieťach všetkých mobilných operátorov. Všetky prostriedky budú použité na:

  • podporu komunikačnej platformy pre deti, rodičov a rodiny, v ktorých sa objavila rakovina, ale aj pre vyliečených pacientov a všetkých, ktorých problémy s touto chorobou trápia. Platformu založilo občianske združenie Deťom s rakovinou. Práve tu renomovaní lekári zodpovedia všetky otázky týkajúce sa tejto problematiky.
  • na zariadenie nemocničnej izby Jenny pre deti choré na rakovinu v Národnom ústave detských chorôb, ktorý diagnostikuje a lieči deti z celého Slovenska.
  • na zriadenie Terapeutického ihriska v Národnom ústave detských chorôb pre deti z celého Slovenska, ktoré čakajú na náročné diagnostické vyšetrenia. Tento priestor bude pomáhať deťom zvládnuť neistotu a strach z lekárskych vyšetrení.

O seriáli: JENNY
Jana (Bára Očenášová), ktorej nikto nepovie inak ako Jenny, je 15-ročná vášnivá
tanečníčka, žije len s otcom (Ján Koleník) a mladším bratom. Počas tréningu na
tanečnú súťaž začne pociťovať slabosť a príznaky choroby.

Postupne sa cíti čoraz horšie a Jennino telo v istom momente zlyháva. Aj keď dúfa, že je to len obyčajný vírus, z ktorého sa rýchlo vylieči, krutá realita onkologickej diagnózy prevráti život naruby jej aj celej rodine.

Otec, ktorý už prišiel o manželku (Vlastina Svátková), sa cíti bezradný a mladšiemu bratovi chýba sestrička. Po počiatočnom šoku v sebe Jenny objaví veľkú silu a rodina jej pomáha bojovať.

Život je nevyspytateľný a aj v tom najhoršom období prináša čosi dobré. Jenny si v nemocnici nájde priateľa Olivera (Simon Štubniak) aj svojho strážneho anjela v podobe sestričky Laury (Táňa Pauhofová).

Oporou sú pre ňu aj kamarátky-tanečníčky, ktoré vnesú pohyb a rytmus aj za múry nemocnice. JENNY je teda plná života, pozitívnej energie a nádeje, aj napriek
okolnostiam. A presne taký je aj seriál. Nenechajte si ho ujsť.

Titulnou skladbou seriálu televízie JOJ je skladba Iba ďalej kráčam. Interprétmi sú Fallgrapp v spolupráci s Matysom, Norou Ibsenovou a Curly Simonom, ktorého diváci uvidia v seriáli:

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne