7.6 C
Bratislava
štvrtok, 18. apríla 2024

Dvojka RTVS prinesie exkluzívny rozhovor s členom posádky Crew Dragon, štart letu do vesmíru odvysiela naživo

Najčítanejšie

Diváci Dvojky budú opäť naživo svedkami špeciálnej udalosti. K Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS) znovu vzlietne vesmírna loď Crew Dragon spoločností NASA a SpaceX. Všetky podstatné informácie o tejto výprave zaznejú z úst exkluzívnych hostí v relácii Experiment špeciál naživo v piatok 23. apríla.

RTVS pripravila pre svojich divákov ďalšie mimoriadne živé vysielanie vedeckej talkshow s Gregorom Marešom. Do vesmíru sa totiž opäť chystá vesmírna loď Crew Dragon. Tentokrát na jej palubu nastúpi aj štvorčlenná posádka, ktorej súčasťou bude astronaut z Európy – Francúz Thomas Pesquet. Práve ten exkluzívne pre RTVS porozpráva aj o svojich pocitoch z tejto vzrušujúcej vesmírnej výpravy.

„Po niekoľkých týždňoch komunikácie s ESA (Európska vesmírna agentúra) sa nám podarilo dohodnúť exkluzívny 10-minútový rozhovor. Astronauta Thomasa Pesqueta sme zastihli v NASA, počas intenzívnych príprav na let do vesmíru, iba necelý týždeň pred štartom misie. Úprimne ho potešil záujem zo Slovenska a všetkých divákov pozdravil v slovenskom jazyku,“ hovorí dramaturg RTVS Matej Novák.

Diváci sa môžu tešiť na rozhovor plný zaujímavých informácií. Prezradil napríklad aj to, aká bude jeho polročná úloha na ISS (International Space Station) a či je možné si z vesmíru priniesť suvenír.

„Divákom ponúkneme exkluzívny rozhovor počas živého prenosu relácie Experiment (23.4.). Celý rozhovor odvysielame v magazíne VAT – veda a technika v sobotu 1.mája na Dvojke,“ dodáva Matej Novák.

Súčasťou piatkového vysielania bude aj exkluzívny hosť v štúdiu, divákom Experimentu dobre známy astronóm Jiří Šilha. Experiment špeciál: Naživo do vesmíru odvysiela televízna Dvojka 23. apríla o 11.30 h. Živý prenos RTVS prinesie aj online na webe RTVS.sk a prostredníctvom streamu na facebookových profiloch RTVS, Dvojka, Experiment a VAT.

Obľúbenú vedeckú talkshow Experiment vysiela Dvojka od jesene 2018. Za takmer 3 roky mohli diváci vidieť doposiaľ 7 špeciálov.

Okrem troch špeciálnych vysielaní o koronavíruse, priniesla Dvojka štyri veľké udalosti týkajúce sa vesmíru. Diváci Experimentu boli naživo svedkami cesty ľudskej posádky do vesmíru, jej návratu na Zem či pristátia misie na Marse.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne