1.8 C
Bratislava
piatok, 19. apríla 2024

V krasňanskej Starej jedálni diskutovali publicisti Samo Marec a Tomáš Forró

Najčítanejšie

Komunitné centrum v bratislavskej mestskej časti Rača v Krasňanoch vzniklo len nedávno, ale za krátky čas sa v ňom uskutočnilo už viacero zaujímavých podujatí, vrátane diskusie, ktorú moderoval riaditeľ občianskeho združenia Stará jedáleň Michal Karako.

Do Starej jedálne prišli rozprávať o cene slobody, odvahe a bezpráví Tomáš Forró a Samo Marec.

Tomáš Forró je nezávislý reportér, ktorý spracováva autentické príbehy z krízových oblastí po celom svete. V knihe Zlatá horúčka rozobral osud krajiny, ktorá sa z blahobytu prepadla do totálneho chaosu a biedy.

Samo Marec, publicista a prekladateľ spolu s reportérkou Veronikou Prušovou opísali v knihe Roky bezprávia – neuveriteľný príbeh razie v Moldave udalosti z osady Budulovská a ako ovplyvnili životy hlavných aktérov.

Čo majú tieto dva príbehy spoločné? Čo sa z nich vieme naučiť? Aký vplyv majú na náš život? Diskusie ste sa mohli zúčastniť naživo v Starej jedálni, alebo si ju môžete pozrieť online na facebookovom profile Starej Jedálne. Diskusiou sprevádzal skvelý hudobný doprovod od Aďa Juráčeka:

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne