12.3 C
Bratislava
štvrtok, 28. marca 2024

Vianočné trhy sa v Starom Meste tento rok pre pandemické opatrenia neuskutočnia

Najčítanejšie

Magistrát hlavného mesta zrušil tohtoročné Vianočné trhy na Hviezdoslavovom, ale i Hlavnom námestí, ktoré sa mali konať od 26. novembra do 22. decembra. Informáciu priniesol portál Teraz.sk.

Tento rok bude teda v Starom Meste chýbať vianočná atmosféra ale i dobré jedlo „street food“ od predajcov, ako BAO BROTHERS, Majstri Haluškári, BABIČKINE LOKŠE, či FOODSTOCK ktorí sa pôvodne mali na podujatí zúčastniť.

„Rozhodujúcim faktorom je aj obmedzenie maximálneho počtu účastníkov hromadného podujatia v červenej fáze na 200 ľudí, a to aj v prípade, že ide o podujatie výlučne pre plne očkovaných a tých, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali,“ vysvetlila hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

„Zazmluvnených predajcov magistrát oslovili ihneď po zverejnení nových pravidiel. Napriek ponuke od mesta znížiť ich nájomné za stánky na symbolickú sumu, väčšina predajcov sa podľa samosprávy vyjadrila, že pôsobenie na podujatí maximálne pre 200 ľudí by pri danom počte stánkov a neistote ďalšieho vývoja bolo pre nich aj tak nerentabilné až likvidačné,“ uviedol portál Teraz.sk.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne