11.2 C
Bratislava
utorok, 16. apríla 2024

Miestni poslanci v Rači uvádzajú, že profil Ján Sestka na sociálnej sieti pomáha v komunikácii starostovi Michalovi Drotovánovi. Ján Sestka a aj starosta Drotován to ale odmietajú

Najčítanejšie

Na facebookovej skupine Priatelia Rače si obyvatelia račianskej mestskej časti už niekoľko rokov vymieňajú informácie, je jedno či sú zo Starej Rače, Krasnian, Východnej, či Rendézu, račania tu držia spolu a navzájom sa informujú o prebiehajúcich udalostiach v mestskej časti. Je to žiaľ ale priestor i na ovplyvňovanie a komunálnu politickú propagáciu.

Skupina Priatelia Rače vznikla spolu s občianskym združením s rovnakým názvom za ktorým stoji súčasný starosta Michal Drotován. V súčasnosti sú adminmi skupiny jeho brat Ján Drotován, aktivista Rastislav Turanský a Matúš Ferenčík.

Viacerí miestni poslanci, Ján Polakovič a Robert Hammer, sú presvedčení, že za profilom Ján Sestka na sociálnej sieti Facebook je kontrolórka miestnej časti Rača Jana Bezáková.

Profil pod menom Ján Sestka často komentuje dianie v Rači a je až podozrivo dobre o všetkom informovaný, vzbudzuje preto svojou aktivitou otázniky.

Kontaktovali sme na Facebooku Jána Sestku, propagandu v prospech Drotována ale jednoznačne odmietol, stretnúť sa ale so šéfredaktorom Bratislavského večerníka tiež odmietol, a nevyvrátil tak pretrvávajúce pochybnosti.

„Som občanom Krasňan, možno s trochu exponovanou prácou, netúžiaci po exhibícii, ale ochote vždy každému rád pomôžem, ak viem. Vy sa pokojne angažujte v prospech Vám sympatických politikov a ja Vám to nijako nebudem zazlievať. Naopak, bude mi to sympatické,“ reagoval na podozrenia profil Ján Sestka.

„Určite žiaden podobný profil nepoužívam na komunikáciu na FB (nie som na to odkázaný, za svoje meno sa nehanbím). Daného pána nepoznám, ale rád sa s ním a v prípade záujmu aj s vami stretnem,“ reagoval starosta Michal Drotován.

Kontrolórka MČ Rača uviedla: „K predmetnej otázke je jednoznačná odpoveď – NIE. Som nezávislá a na verejných sieťach ako je FB nie som veľmi aktívna a ak reagujem na vyvolané témy, kde som označená, tak vždy pod svojim skutočným menom,“ uviedla pre Bratislavský večerník Jana Bezáková.

Michal Drotován sa stal starostom Rače po voľbách v roku 2018 so ziskom 3889 hlasov od občanov, na druhom mieste skončil bývalý starosta Peter Pilinský, získal 3460 hlasov, a na tretom mieste sa umiestnila kandidátka Monika Luknárová, so ziskom 1600 hlasov od občanov.

Najväčší počet hlasov z kandidátov na poslancov získali Monika Luknárová, 2176 hlasov, vinár Miloš Maťúš, 2126 hlasov a Ján Polakovič, 1860 hlasov, z iniciatívny Spoločný Cieľ.

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk, alebo telefonicky, sms na 0950 355 504. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

Aktuálne